Следва

Michael Kors купува Versace?

М.Г.К. напуска Dior?

Is this the end...

All fashion преди 5 години

Великолепното шоу на Dior откри Седмицата на модата в Париж вчера. В своеобразно тържество на контемпоръри танца, Мария Грация Кюри показа лекота и феминизъм, хореографирани в колекция, която дълго да се помни.

А може би има и защо. Мнозина твърдят, че това е една от последните за дизайнерката начело за френската модна къща. За момента нито от Dior, нито самата Мария Грация Кюри са коментирали интересната новина.

За пролетно-лятната си колекция артистичният директор на къщата се обръща към света на танца за вдъхновение. Наблюдавайки движението в буквалния смисъл, като ресурс на творчество, Кюри работи със световноизвестната Шарън Еял. Под нейно ръководство, компания от осем танцьори дадоха старт на дефилето на Dior.

Под звуците на хип-хоп бийтове и дъжд от розови листенца, те служеха като възвишен фон на колекцията, която ни показа всичко: от балерина поли до оцветен деним.

В крайна сметка Dior SS 2019-та показа какво най-добре умее Мария Грация Кюри: деликатни, но силни визии, сформирани от идеите на пътеводители като Марта Греъм и Исадора Дънкан.


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.