Следва

Да или Не? Черното на Меган Маркъл

Сладко-кисели зеленчуци с кашу

Tasty

Food преди 5 години

Времето рязко падна с 10 градуса, а ние си мислим как ще погребем летните разголени дрехи дълбоко в дебрите на гардероба. Заменяме ги с обемни, развлечени пуловери и блузи. Общо взето - и да качим кило горе, не е фатално, защото има какво да го скрие. Пък на пролет ще го мислим това кило доле.

Така решихме тази седмица да я отдадем изцяло на китайската кухня. Обожаваме я и някак есенното време ни предразполага по-често да си позволяваме да хапваме от нея. И,въпреки че има китайски ресторанти под път и над път, решихме да се опитаме да си го направим и сами. Като начало стартирам с едно лесно, а към края на седмицата ще се насочим и към по-трудоемките неща от менюто.



Ден 1

Необходими продукти;

2 глави лук
2 с. л. зехтин
2 моркова (200 г)
300 г броколи
3 тиквички (600 г)
100 г кафява захар
50 мл соев сос
100 мл ябълков оцет
1 ч. л. едро смляно чили
120 г кашу

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в сгорещения зехтин, докато омекне. Добавят се морковите, нарязани на тънки шайби по диагонал.
След около 2 минути се прибавят разполовените розички броколи и тиквичките, нарязани на едри парчета. Поръсва се захарта, разбърква се и се налива соевият сос.
Сипва се оцетът и зеленчуците се задушават още около 5 минути, докато се изпари течността. Малко преди тиганът да се оттегли от огъня, се поръсва с чилито.
Кашуто се пече около 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (или на сух тиган около 3 минути) и се поръсва върху задушените зеленчуци.

 

More Food