Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Gucci

Слиман & интервюто му, дни преди дебютната колекция за Celine

He has something to say...

All fashion преди 5 години

След точно три дни Еди Слиман ще покаже дизайните си в първа колекция начело на Celine. Креативният промени логото на френската къща, показа няколко интресни визуални и чанта, която вече стана любима на най-големите.

Слиман за Celine ще дебютира в Парижкия дворец на хората с увреждания, построен за ветераните от войната, като част от Седмицата на модата в Париж, а събитието е едно от най-чаканите фешън случвания за сезона. И определено има защо!


"С Фиби имаме много различен стил. Разбира се, че имаме коренно различни представи. Освен това, никой не идва в модна къща, за да имитира предшествениците си, още по-малко да следва кодовете и елементите на техния език", казва Еди в рядко интервю дадено преди дни за френския ежедневник Le Figaro.

"Задължително е да си сам", допълва още дизайнерът.

Освен това, Слиман признава, че промяната в логото на марката не е жалък опит да маркира територия, а да се върне към корените на къщата.


Лаконичен, но креативно хаотичен и освободен, повелителят на noir нюанса Слиман ни обещава един съвсем нов Celine, а за това едва само от поканите за ревюто, които са украсени с фотографии на дизайнера, олицетворяващи нощния живот на Париж и емблематични места като: Balajo, Bus Palladium, Chez Castel, Chez Jeannette, Chez Moune, Folies Pigalle, La Cigale, La Java, Le Rouge и Pile ou Face.
















More All fashion