it’s official: MK купи Versace!

it’s official: MK купи Versace!

Now what...

След няма и ден слухове, вече е официално: Michael Kors Holdings Limited купи Versace!

Лукосзната италианска модна къща, основана от покойния Джани Версаче през 1978 година и сега под креативната шапка на сестра му Донатела Версаче, вече е притежание на Майкъл Корс - за скромната сума от 2.12 милиарда долара.


Любопитното е, че след сделката Michael Kors Holdings вече ще се нарича Capri Holdings Limited, а семейство Версаче ще запази ролята си в компанията, Донатела, която има редица фешън и търговски успехи с последните колекции, ще задържи дизайнерската си позиция, като изпълнителният директор на Versace Джонатън Акройд ще продължи да ръководи ръководния екип на модната къща.

"Това е изключително вълнуващ момент за Versace", споделя Донатела в официално изявление.

"Изминаха повече от 20 години откакто поех компанията заедно с брат ми Санто и дъщеря си Алегра. Гордея съм, че Versace остава много силен както в модерната, така и във фешън културата. Versace е не само синоним на емблематичния и несъмнен стил, но и на обхващащото разнообразието, което дава възможност на хората да се изразяват. Санто, Алегра и аз признаваме, че тази следваща стъпка ще позволи на Versace да достигне пълния си потенциал.", допълва още дизайнерката.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.