Следва

Dettagli di Moda di Milano - vol.2

it’s official: MK купи Versace!

Now what...

All fashion преди 5 години

След няма и ден слухове, вече е официално: Michael Kors Holdings Limited купи Versace!

Лукосзната италианска модна къща, основана от покойния Джани Версаче през 1978 година и сега под креативната шапка на сестра му Донатела Версаче, вече е притежание на Майкъл Корс - за скромната сума от 2.12 милиарда долара.


Любопитното е, че след сделката Michael Kors Holdings вече ще се нарича Capri Holdings Limited, а семейство Версаче ще запази ролята си в компанията, Донатела, която има редица фешън и търговски успехи с последните колекции, ще задържи дизайнерската си позиция, като изпълнителният директор на Versace Джонатън Акройд ще продължи да ръководи ръководния екип на модната къща.

"Това е изключително вълнуващ момент за Versace", споделя Донатела в официално изявление.

"Изминаха повече от 20 години откакто поех компанията заедно с брат ми Санто и дъщеря си Алегра. Гордея съм, че Versace остава много силен както в модерната, така и във фешън културата. Versace е не само синоним на емблематичния и несъмнен стил, но и на обхващащото разнообразието, което дава възможност на хората да се изразяват. Санто, Алегра и аз признаваме, че тази следваща стъпка ще позволи на Versace да достигне пълния си потенциал.", допълва още дизайнерката.

Джон Айдъл, главен изпълнителен директор и председател на Capri Holdings Limited пък заявява, че за него е изключителна възможност да работи с Донатела и Versace. "Иконичният стил на Донатела е в основата на дизайнерската естетика на Versace. Тя ще продължи да ръководи творческата визия на компанията", твърди още той.

С покупката на италианската модна къща, а и притежавайки вече Jimmy Choo, Capri Holdings Limited се нарежда до това да стане колега на LVMH, под чиято шапка са Givenchy, Dior, Celine, Bulgari, Rimowa, Loewe, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Kenzo и Kering, който управлява марки като Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta, доминиращи пазара за луксозна мода.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.