MFW Пролет/Лято 2019 - Laura Biagiotti

MFW Пролет/Лято 2019 - Laura Biagiotti

Лавиния Биаджоти се старае да поддържа традициите на къщата, създадени от нейната майка, но също така не забравя и да гледа напред към бъдещето...

Laura Biagiotti е бранд, ориентиран към нуждите на съвременната жена и нейното динамично ежедневие, затова и дизайните са често кежуал и непретенциозни, но, разбира се, с безкомпромисна изработка.

Енергичната и открито радостна поне откъм цветова палитра колекция за Пролет/Лято 2019 се вдъхновява от футуризма като течение и по-специално от творчеството на Джакомо Бала. Фамилията Биаджоти е дългогодишен почитател и колекционер на футуриристични творби, затова и заложената тема тук не изненадва.

Лавиния преработва едни от най-разпознаваемите за Бала творби в принтове, намиращи място по леките рокли, копринени топове и къси поли. Графичните мотиви завъртат цялата колекция около себе си и често се комбинират с други такива, но доста по-семпли в естетиката си.

Разпознаваемите за къщата бели плетива и рокли не отсъстват и от тази колекция, които сякаш идват точно на правилното място, за да освежат и разчупят наситените цветове. А що се отнася до старите традиции и качеството на работа, дизайнерката заявява следното: "Трябва да зададем тона на бъдещето с креативност и увереност и да не разчитаме само и единствено на технологиите за развитието на модата."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia