Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Atsushi Nakashima

PFW Пролет/Лято 2019 - Saint Laurent

Under the Eiffel... again.

Runway преди 5 години

Подножието на Айфеловата кула се превърна в запазена марка за ревютата на Saint Laurent, някак си. Този път по черна котешка пътечка обляна с вода и светещи палми - кой е предполагал, че ще ги намери насред Париж, нали?


Антъни Вакарело показа една интересна и леко спорна пролетно-лятна колекция за 2019-та. Вдъхновена от бурлеската и цветовете на цирковия манеж, 60-те, 70-те и 80-те години. Символизираща женското преминаващо в мъжко и онази присъща за точно тези времена бурна сексуална освободеност. Тогава, когато жените са били вдъхновени да претендират за сексуалната си власт над мъжете, чрез олицетворението на изисканото обличане.

Тя ходи по вода и всичко и всички са в ръцете й. Кланя се на кратките кожени шорти, а светът й е в noir нюанси. Такова е момичето и жената на Saint Laurent, а и на Вакарело, който винаги е обичал скъсените дължини и изкусния tailoring.

Коланите живеят нов живот, главно като аксесоар за глава... Слочи ботушите са сменени за сандали с дебела предна платформа и масивен висок ток. Емблематичните за YSL звездички са отново да пиедестал, червеното се преражда, а шапките са всичко!

От кадифе до прозрачни материи и плетка от камъни, креативният за пореден път оставя малко на въображението, но пък ни подсказва, че жената в дизайните на SL има какво още да ни покаже, и то много!

Вечерните рокли се счупват с асиметрични бодита, които са толкова изкусителни, че нямаш никакво желание повече да ги събличаш. Animal принтът е ТАМ! и гордо напомня, че може да бъде носен по елегантен и ненатрапчив начин, който да предизвика дивото у всеки.

"Вдъхнових се от това как Палома Пикасо е вдъхновила Ив Сен Лоран през 70-те", признава дизайнерът на модната къща.

Усещане за цялостен глем, разкошни цветове, луксозни платове и кройки, отекваха в чувството за never ending парти. Потопете се в него, в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.