Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Chika Kisada

MFW Пролет/Лято 2019 - Atsushi Nakashima

"Прераждане"

Runway преди 5 години

Последното дефиле, с което отразяваме и финала на седмицата на модата в Милано, е това на японския бранд Atsushi Nakashima. За пореден сезон дизайнерът избира да представи своята колекция на италианска почва, а темата за Пролет/Лято 2019 е "Прераждане".

Прераждането обаче тук не се тълкува по някакъв дълбок начин и не е обвързано с творчество от 14 век, а точно обратното. Дизайнерът се завръща към една недотам остаряла естетика от 60-те и 80-те години на миналия век, която звучи особено актуално днес.

Тези години с концентриране около тогавашната музикална сцена, а именно фънк, диско, соул и R&N придават жизнерадостен и приятен ретро тон на дизайните. Психиделичните принтове от 60-те изобилстват в силни цветови комбинации, подбрани предимно в монохромна палитра.

Както във всяка една от своите колекции, така и в тази, ярък акцент прави технологията, с която са обработвани платовете. Всяка една от материите е произведена в Япония, а специално място сред тук показаните дизайни заема изкуствената кожа Ultrasuede, която след обработка с лазер добива специфични и уникални сенки и белези >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.