MFW Пролет/Лято 2019 - Atsushi Nakashima

MFW Пролет/Лято 2019 - Atsushi Nakashima

"Прераждане"

Последното дефиле, с което отразяваме и финала на седмицата на модата в Милано, е това на японския бранд Atsushi Nakashima. За пореден сезон дизайнерът избира да представи своята колекция на италианска почва, а темата за Пролет/Лято 2019 е "Прераждане".

Прераждането обаче тук не се тълкува по някакъв дълбок начин и не е обвързано с творчество от 14 век, а точно обратното. Дизайнерът се завръща към една недотам остаряла естетика от 60-те и 80-те години на миналия век, която звучи особено актуално днес.

Тези години с концентриране около тогавашната музикална сцена, а именно фънк, диско, соул и R&N придават жизнерадостен и приятен ретро тон на дизайните. Психиделичните принтове от 60-те изобилстват в силни цветови комбинации, подбрани предимно в монохромна палитра.

Както във всяка една от своите колекции, така и в тази, ярък акцент прави технологията, с която са обработвани платовете. Всяка една от материите е произведена в Япония, а специално място сред тук показаните дизайни заема изкуствената кожа Ultrasuede, която след обработка с лазер добива специфични и уникални сенки и белези >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia