Следва

Summertime sadness by the lake или когато все още бяхме на ръба на хладното

Очаква се до 2030 г. около 200 милиарда устройства и хора да бъдат взаимосвързани

Увеличавайки значително днешните нива от 11 милиарда, коментира Майкъл Пайер, генерален директор на IBM Югоизточна Европа, за SeeNews

All About Life преди 5 години

Не може да се каже как ще се развива Югоизточна Европа в следващото десетилетие, но едно нещо е ясно – днешните лидери в индустрията, академичната сфера и правителствата трябва активно да поведат страните към дигитални постижения, за да подготвят региона за бъдещето и да избегнат маргинализацията му, коментира Майкъл Пайер, генерален директор на IBM Югоизточна Европа, за единадесетото издание на годишната класация TOP 100 SEE на SeeNews, което предстои да излезе на 09.10.2018 г.



„Югоизточна Европа, разбира се, не е единствена. Овладяването на дигиталните технологии и тяхното приложение е и ще продължи да бъде ключов компонент за икономическо развитие и конкурентоспособност за всички държави. Успехът на една нация ще зависи от това колко добре разбира и приема, че конкуренцията е на глобално ниво и националните граници бързо се размиват благодарение на нарастващата ефективност на комуникационните мрежи и световно достъпните платформи и приложения“, допълва в анализа си той.

Очаква се до 2030 г. около 200 милиарда устройства, сензори и хора да бъдат взаимосвързани, увеличавайки значително днешните нива от 11 милиарда. Подобен поток на данни и източници без съмнение ще създаде множество възможности във всички сфери на индустриите и обществото и ще се превърне ефективно в двигателя на растежа и диференциацията. През следващите от десет до петнайсет години дигиталната идентичност на индивидите ще стане по-значима от всякога. Комбинирането на информация от различни източници би предоставило ново и навременно познание в обществото и ще послужи като база за точно прогнозиране в различни сфери – здравеопазване, образование и финанси.

„Потенциалът е голям, но и предизвикателствата също - киберсигурността, интегритетът и собствеността на данни и личното пространство. Тези предизвикателства в дигиталния свят нарастват и трябва да бъдат устойчиво адресирани, преди пълният потенциал на дигитализацията да бъде предоставен за ползване от всички“, уточнява Майкъл Пайер.

Ускоряването на процесите в сферата на информационните технологии достигна до ниво, което вече предоставя иновационни практики в повечето индустрии и полага основите на стандартизирането на днешните най-нови технологии като изкуствен интелект, блокчейн, виртуална реалност и „интернет на нещата“.

„Тъй като процесът на дигитализация продължава, възможностите на новите технологии ще създадат и нови социални нужди. Преходът от образование към професионален живот ще стане по-плавен и е нужно да се подготвим за този повтарящ се цикъл и нарастващ брой на професиите. Градовете, индустриите и държавите, в които инфраструктурата и социалната структура отговорят най-бързо на тези нужди и тази динамика на развитие, ще се превърнат в глобални иновативни хъбове.“

Майкъл Пайер отбелязва и възможностите, които тези процеси отварят пред Югоизточна Европа:

„В тази перспектива Югоизточна Европа има предпоставки за бързо развитие и просперитет в тази нова ера. Икономическата стабилност, енергичните стартъп общности и инвестициите в развиване на инфраструктурата и образованието поставят региона в много изгодна позиция.“
 

За TOP 100 SEE:

На 09.10.2018 г. за единадесета поредна година агенцията за бизнес информация SeeNews (www.seenews.com) ще публикува годишна класация на най-големите сто компании по общ приход за 2017 година, както и на стоте най-големи банки по общи активи и на най-големите сто застрахователи по брутно записани премии в Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Молдова, Словения, Сърбия, Румъния, Черна гора и Хърватия.
Освен основните три класации, SEE TOP 100 (www.top100.seenews.com) включва допълнителни класации, отразяващи както позиционирането през 2017 година, така и през последното десетилетие на най-печелившите и динамични компании, тези с най-голяма загуба, най-успешните индустрии, както и компаниите с най-голям приход на глава от населението. Изданието включва и интервюта с представители на водещи компании, както и анализи на най-бързо развиващите се индустрии.

За SeeNews:

SeeNews е водещ независим доставчик на бизнес новини и анализи за Югоизточна Европа, предоставящ 360-градусовия поглед върху региона, нужен за вземането на успешни бизнес решения.

Повече от 15 години SeeNews предлага последните новини, проницателни коментари и задълбочени пазарни проучвания и анализи, обхващайки 123 индустрии и сектора, 11 държави и 800 000 компании през интегрираната си онлайн платформа. Като стратегически партньор на бизнеса, отговаря на индивидуалните нужди на своите клиенти чрез пазарни проучвяания и информационни бюлетини по заявка.

SeeNews е и издател на TOP 100 SEE – първата и единствена годишна бизнес класация за най-големите компании в Югоизточна Европа, която отбелязва десетото си издание през 2017 г.

За повече информация посетете www.seenews.com.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.