Следва

Dettagli di Moda di Milano - vol. 3

Ким Джоунс заклейми стрийт модата

Главният на мъжкия Dior се отрече от streetwear-a...

All fashion преди 5 години

Дизайнерът на мъжката линия на Dior - Ким Джоунс, е главен герой на новия брой на списание Highsnobiety.

В интервюто си за ърбан изданието креативният говори за разбирането си за улична мода и признава защо смята, че тя вече не е модерна.

"Streetwear-а вече се износи. Уморен съм от ужасно честото използване на думата. За мен почти всичко, което пуска една модна къща, днес се нарича улично облекло. Било то дори и рокля", казва Джоунс, който в началото на годината напусна Louis Vuitton и през юни представи дебютната си колекция за Dior.

"Вземете за пример колекциите на Такахаши за Undercover, те са мода и мисля, че би било погрешно тези дрехи да се ограничават до рамките на "стрийт облеклото", казва още Ким, давайки за пример това как Такахаши размива линията между пънк модата, деконструкцията и сложните графични елементи.

Припомняме, че съвсем наскоро стана ясно, че Dior за първи път ще представи мъжка колекция в Токио. Pre-Fall дизайните на Ким Джоунс отлитат за Далечния изток на 30-ти ноември.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.