Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Au Jour Le Jour

MFW Пролет/Лято 2019 - Erika Cavallini

Вдъхновение за Пролет/Лято 2019-та Ерика Кавалини черпи от испанския град Кадакес...

Runway преди 5 години

... където прекарва дълга лятна ваканция. Това е и мястото, където Дали и неговата руска муза Гала живеят и творят заедно. Кавалини се потапя дълбоко в любовната история, която не просто я омагьосва, но и още влиза в ролята на платно за изява: “Представих си лудо влюбена жена, постоянно търсеща своя любовник. Двамата не могат един без друг, затова тя в бързината опакова едва няколко неща в своята чанта и заминава за лятно любовно пътешествие.”

Дори и без тези пояснения, дрехите неминуемо носят летния и много лежерен почерк, прилежащ на горещите летни вечери в испанската провинция. Силуетите са свободни, непретенциозни и на границата с бохо естетиката, но въпреки това съумяват да запазят своя луксозен вид, разпознаваем за творчеството на италианската дизайнерка.

Материите са леки и красиво движещи се - лен, памук, фина вълна, коприна, а цветовата гама се уповава на топлите земни тонове. Дрехите са издължени в своите така или иначе свободни кройки - оувърсайзд рокля-риза, пижама панталони, памучни гащеризони, рокли в асиметрични плисета с дължина до глезена, както и още палта и елеци в лека почти безтегловна структура.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.