MFW Пролет/Лято 2019 - Erika Cavallini

MFW Пролет/Лято 2019 - Erika Cavallini

Вдъхновение за Пролет/Лято 2019-та Ерика Кавалини черпи от испанския град Кадакес...

... където прекарва дълга лятна ваканция. Това е и мястото, където Дали и неговата руска муза Гала живеят и творят заедно. Кавалини се потапя дълбоко в любовната история, която не просто я омагьосва, но и още влиза в ролята на платно за изява: “Представих си лудо влюбена жена, постоянно търсеща своя любовник. Двамата не могат един без друг, затова тя в бързината опакова едва няколко неща в своята чанта и заминава за лятно любовно пътешествие.”

Дори и без тези пояснения, дрехите неминуемо носят летния и много лежерен почерк, прилежащ на горещите летни вечери в испанската провинция. Силуетите са свободни, непретенциозни и на границата с бохо естетиката, но въпреки това съумяват да запазят своя луксозен вид, разпознаваем за творчеството на италианската дизайнерка.

Материите са леки и красиво движещи се - лен, памук, фина вълна, коприна, а цветовата гама се уповава на топлите земни тонове. Дрехите са издължени в своите така или иначе свободни кройки - оувърсайзд рокля-риза, пижама панталони, памучни гащеризони, рокли в асиметрични плисета с дължина до глезена, както и още палта и елеци в лека почти безтегловна структура.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia