Следва

Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

Клер Ъндъруд поема властта в петия сезон на„Къща от карти“

Новите епизоди започват на 28 септември по bTV Cinema и ще се излъчват в ранния следобед, всеки делничен ден
 

Movies & TV преди 5 години

Един от най-интригуващите сериали за властта и машинациите в Белия дом се завръща в ефира на bTV Cinema със своя пети сезон, в който президентският пост е зает от Клер Ъндъруд. Новите епизоди започват на 28 септември ще се излъчват в ранния следобед, всеки делничен ден.

И този сезон, въпреки сериозните проблеми между Франк и Клеър Ъндъруд, президентът и вицепрезидентът продължават да използват престъпни тактики, за да изпълняват целите си.

След решението на Първата дама, че любовникът й Томас Йейтс трябва да си отиде завинаги, сериалът преминава в съвсем различно измерение. Убийството не само й дава власт, но и променя героинята напълно.

Франк, от своя страна, се отказва от президентското място, защото според него най-добрата стратегия за задържане на властта е да работи отвън с човек отвътре. Клеър е неговият скрит коз. В последния епизод на сериала обаче нейните действия показват, че може да се осъществи неочакван обрат.

Франк трябва сам да подпише оставката си след като изпраща конфиденциална информация, скрита в картичка за рожден ден до пратеника на Вашингтон – Том Хамършмид. Нужна е изкупителна жертва. Дъг Стампер, човекът, който минава през ада в името на успеха на Франк, е изправен пред избора дали отново да поеме вината вместо най-властният на света.

Франк продължава да манипулира обществеността чрез властта, дадена му от държавата. Поредното убийство, за което Франк е отговорен, този път е на ислямистки терорист, който не застрашава пряко целите му, което показва крайната дегардация в морала на героя.

Дъг Стампер бива съблазнен от Лин Харви, която се оказва пътеводната светлина в неговия живот. Вместо да остане в неговия живот до последно обаче тя умира в катастрофа, която е установена като правителствена конспирация.


 

More from View Sofia

More Movies & TV