Следва

Male classics - Трябва да е кожа

Назаем взехме от Madame Figaro: Моята идея за модата - Изабел Маран

Всеки сезон нейните колекции се превръщат в обект на желанията ни...

Fashion преди 14 години

Всеки сезон нейните колекции се превръщат в обект на желанията ни. Стилът й прилича на самата нея – автентичен и спонтанен. А тя ни разкрива философията си.

При нея нищо не е подчинено на модните клишета. Живее в квартал в източната част на Париж, по средата на една поизоставена градина. “Тенденции”, “чантата на месеца”, “неразположение при пътуване” – тези думи не са част от речника й.

Изабел Маран, главна жрица на бохемския имидж, със сигурна и независима стойност във френското изкуство, прилича на своя стил, автентичен и неповторим. Десетина тишърта и още толкова чифта дънки и пуловери, изровени от собствените й колекции, са основните дрехи в гардероба й.

Процесът на самото създаване е единственото, което я интересува. Вече петнайсет години тя налага личния си стил по подиумите и на улицата, рисувайки образа на една модерна и освободена жена, която в панталоните си тип шалвари се чувства също толкова удобно, колкото в рокля с главозамайващо деколте.



Изабел и съпругът й Жером Драйфус, производител на чанти и дрънкулки за изкушените от модата, са една силно неконвенционална двойка на планетата на модата. Техният лофт, подреден в някогашна фабрика за перли, не е затрупан нито от мебели, нито от предмети.

Няколко красиви винтидж вещи, като люлеещия се стол Eames или пък скандинавския шкаф от тиково дърво, ограждат легла в стил военен лагер и гигантски растения. Пред новите неща тя предпочита очарованието на вещите, които вече са живели дълго, а в детайлите на антиките забелязва единствено техните качества. Много бързо, дори без думи, тя подбира тоалетите си, заема поза и преминава към следващия кадър. Изабел се впуска в играта и ни въвежда в своята интимна модна граматика.


Чанта от зелена кожа, Twee Mini, и черна чанта Manuel, Jérôme Dreyfuss, oбувки от кожа с капси, Christian Louboutin. Диадема Bunny, Louis Vuitton.

Женствеността
Тя е в един жест, в отношението, във вдигнатите нагоре коси, в едно открито рамо. Всичко друго, но не и онзи откровен, очебиен сексапил, който никак не харесвам. Можеш да си много женствен, макар да изглеждаш андрогинно. Това е нещото, което наричаме чар, това е уникалността на индивида.

Приемствеността
Нося кашмирените пуловери, принадлежали някога на баща ми, които днес са целите на дупки. Никога не бих се разделила с тях, те са част от мен. От майка си имам няколко красиви чанти плик Kenzo. От нея съм наследила вкуса към семплите, естествените неща. Тя притежава вродена елегантност, каквато аз нямам. Харесвам случайностите, дупка в някой красив пуловер, протрити дънки с хубави обувки. Когато всичко е излъскано, имам чувството, че съм се дегизирала.

Идеалната рокля
Най-простите дрехи са най-ефектни. Смятам, че едно хубаво сако може по-добре от роклята да пасне на всякакъв силует. Точно затова обожавам саката Chanel, раменете им са толкова красиви, а материите – безупречни. Стоят перфектно с дънки и тишърт, както и с по-износен панталон.

Грешката на вкуса
Да не бъдеш себе си, да искаш да се придържаш към образ, който си видял в списание или във видеоклип. Много уважавам жените, които са напълно дистанцирани от модата и следват личността си.

С какво не се разделям
Почти не се привързвам към вещи. Не обичам да съм зависима от предмети. Като изключим дневния ми крем Kanebo и огромната връзка ключове (от скутера ми, от вилата във Фонтенбло, от апартамента, от офиса...), няма нещо, без което да не мога да мина.

Любимите марки
Maison Martin Margiela, главно заради обувките, които обожавам. Чантите на съпруга ми, Jйrфme Dreyfuss. И, разбира се, Chanel, защото са безупречни, с прекрасни материи, добри кройки и тип дрехи, които можеш да носиш през целия си живот. Идеята да запазвам нещата много ми допада. Не харесвам модата еднодневка.

Какво ме прави красива
Първото нещо, което правя, за да се почувствам красива и свежа, е, да взема душ, а след това – малко хидратантен крем. Следват гребен, малко червило на устните и готово! Харесвам и много късите поли, защото съм късметлийка с красивите си крака.

Какво харесва мъжът ми у мен

Краката, раменете и излъчването, би казал Жером.

Животът без високи токчета...
...мое ежедневие. Ходя пеша целодневно, така че предпочитам да съм на равни подметки. Дори и вечер, само понякога се колебая. Зависи от настроението и енергията ми. За да нося високи токчета, трябва да се чувствам добре.
Beline Dolat.


Рокля от мрежеста материя, цялата в капси, Marc Jacobs; кожено палто, пола от мачкана коприна и чанта, Isabel Marant

Реализация Caroline Matray

Madame Figaro, бр. Септември-октомври
 

More from View Sofia

More Fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.