Следва

Valentino смесва мъжкото и женското за Pre-Fall

Chanel прави дом за колекциите Métiers d'Art

Something to call home...

All fashion преди 5 години

Съвсем наскоро Chanel представи интересен моден проект. Оказва се, че от модната марка искат да си постоят собствен фешън център, в който да представят колекциите Métiers d'Art.

Планувано е архитектурното бижу да се появи през 2020 година на границата на 19-ти район на Париж и предградията Aubervilliers. Архитект ще е Руди Ричоти, който автор на Музея на европейски и средиземноморски цивилизации в Марсилия, отдела за ислямското изкуство в Лувъра, парижкия стадион Paris Jean-Bouin и Музей Жана Кокто в Ментоне.

"Философията на тази сграда ще е предназначена за колекциите под етикета Métiers d'Art. Именно и заради това тя ще бъде изграден върху отношенията между техническите и културни компоненти на майсторите на модния бизнес и виртуозите на архитектурата, с оглед на красотата и технологична сложност на дизайна. Това е ода за сложността на безпрецедентно ниво и невероятна изработка", казва главният френски архитект.

Всъщност Chanel започва да придобива ателиета и студиа, както и да инвестира в устойчивото им развитие, още през 1985 г. Всички те участват в създаването на колекции от марката.

Новата колекция на френската къща под етикет Métiers d'Art пък ще бъде представена не къде да е, а в именития Metropolitan Museum в Ню Йорк в началото на декември.

More All fashion