PFW Пролет/Лято 2019 - Paco Rabanne

PFW Пролет/Лято 2019 - Paco Rabanne

Мистично усещане...

Последната колекция на Жулиен Досена за Paco Rabanne Пролет/Лято 2019 ни въвежда в една много по-различна естетика от всичко, което сме свикнали да виждаме дотук както от самата къща, така и от дизайнера. Основният и разпознаваем за Rabanne елемент, а именно фината метална мрежа, разбира се, е водещ елемент и в тази колекция, но прочитът й бива нов и вълнуващ.

Досена залага темата за пътуването и бягството от града по един сложен чисто откъм композиция, но лек и премерен в краен вариант почти хипи line up. 70-тарското бохо усещане, макар и видимо още на пръв поглед, тук идва поднесено по един по-елегантен, зрял и модерен маниер с точния намек за психиделия.

Разпознаваемите за дизайнера металически тонове отново се наблюдават, но в смесена палитра от етно и почти кичозни принтове и лурекс плетива. Подобно изобилие от цветове, принтове, металически отблясъци и материи лесно би залитнало към една не съвсем приятна естетика, но дизайнерът всъщност майсторски успява да ги накара да заработят заедно в едно единно цяло.

"Исках колекцията да е елегантна и прецизна с модерен, почти гръндж силует. Деликатните елементи са на почит, но не отместват вниманието от това почти мистично усещане."

Още едно доказателство за майсторството на Досена идва под формата на преплитането на тези деликатни и гръндж елементи, за които говори. При по-детайлен поглед над дрехите се вижда как металната мрежа се слива надолу по тялото на модела с фина Chantilly дантела. Дизайн решението само по себе си говори за кутюр подход, което е не само забележително, но и още рядко срещано във време, в което крещящият стрийт подход доминира над модната сцена >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia