Следва

PFW Пролет/Лято 2019: Celine

PFW Пролет/Лято 2019: Isabel Marant

За пореден сезон Изабел Маран не изневерява на своята естетика...

Runway преди 5 години

... а именно лежерната и непретенциозна в своята визия французойка, носеща всички добри черти на парижанския стил. А и защо да я променя като очевидно се продава толкова добре и поне за момента представлява неизчерпаем източник на вдъхновение, както за дизайнерите, така и за жадната модна публика.

Темата е характерна за Маран, а поетата посока за Пролет/Лято 2019 е микс от 70-те и 80-те години на миналия век: "Краят на ерата Studio 54, миксиран с началото на хип-хопа. За мен това бяха радостни и приятни времена, изпълнени с различни и интересни хора - артисти, актриси и деца от предградията. Винаги съм обичала този период."

Съответно вдъхновението на французойката се превежда под формата на приятна за окото колекция с хубав намек за диско течението и изобилие от металически отблясъци по късите мини рокли и поли, превръщащи ги в оптималното парти решение за следващия топъл сезон. В бронз и сребро дизайните оживяват - богати тежки пайети или леки като перце материи, които позволяват да бъдат нежно драпирани по телата на моделите.

Това, разбира се, не е всичко. Освен осезаемото парти присъствие, дизайнерката не може да избяга от своята романтична и не съвсем прикрита хипи натура, оставяща отпечатък върху цялостното впечатление - кореспондиращите на темата paisley принтове, свободни топове с бродерии и плетени чанти.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.