Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2018

Astro преди 5 години

Месецът на Везните официално започна! Везни може и да е знакът на дипломацията и баланса, но това съвсем не означава, че през предстоящия период ще липсва драма. Ретроградната Венера идва, за да ни научи на важни ценностни уроци, а Новолуние във Везни и Пълнолуние в Телец на свой ред носят нови начала и важни завършеци.

Ретроградната Венера (5-ти октомври) носи цели шест седмици на повишени емоции и разгорещени страсти, които ще изпитаме по много начини. Разбира се, Венера на първо място е планета на любовта и като такава поставя романтичните ни взаимоотношения и забежки на преден план през този период. Основното влияние върху ретроградната Венера идва от квадратен аспект на Марс - комбинацията увеличава сексуалното напрежение до такава степен, че съвсем лесно може да го превърне в гняв, загуба на самоконтрол и импулсивност.

Октомврийското Новолуние е подобно на януарското лунно затъмнение, което изпитахме. И двете образуват точно едни и същи аспекти на Нептун и планетата Серес. Очаквайте да се усещате по-чувствителни и утешаващи спрямо близките си през този период. Образуващият се квадрат на Луна и Плутон на 20-ти този месец добавя допълнителна драма и интензивност, които да овкусят ежедневието ни.

Меркурий се свърза с Венера в средата на месеца, правейки времето особено подходящо да признаем любовта си към някого без да се страхуваме, че ще бъдем отхврълени. Пълнолунието през октомври се фокусира върху промяната, вълнението и несигурността, особено по отношение на любовните отношения.

Слънцето в съседство с Венера на 26-ти октомври поставя акцент върху любовните ни взаимоотношения и творческите ни начинания. Олицетворяваме качествата, типични за Венера - любов, обич и привързаност, така че може да очаквате това в замяна и от заобикалящите ви, привлечени от вашата душевна топлина. Ще се почувствате по-общителни от обичайното, така че е по-вероятно на хоризонта да се появят нова любов и приятелство, а всяка нова връзка, започваща сега, ще се развива добре.

Хороскоп

Още от Astro