Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Hermes

"За" и "Против": Кой какво каза за колекцията на Слиман за Celine?

Оттук-оттам...

All fashion преди 5 години

Първата колекция на Еди Слиман като креативен директор на френската модна къща Celine предизвика наистина многобройни, а и много противоречиви коментари по свой адрес.

Мнозина смятат, че дизайнерът е показал това, което и в последната си колекция за Saint Laurent преди две години, други казват, че всъщност Слиман е измислил тези дизайни, невъзможни за имитация, и няма как да не предаде своята енергия на марката.



Големи модни имена признават, че колекция на Еди е твърде предсказуема, защото той е донесъл със себе си къси рокли, trashy усещане и много черно.

Поклонички на Файло за Celine са искрени, че Слиман не е техният Celine и че той никога няма да успее да направи това, което направи предшественичката му: "Фиби Файло смесва изкуството и модата, и създаде невероятна смесица от архитектурни силуети, форми и препратки към съвременното изкуство."

Други постоянни клиентки на френската модна къща признават, че харесват новия подход на Слиман. "Той изразява себе си и собствената си индивидуалност, а не просто поглед към архивите" и "Имам нужда от рокли от новата колекция на Слиман за Celine. Тези елегантни бродерии са всичко" са само част от хвалебствените думи след пролетно-лятната колекция, показана на PFW миналата вечер.

Теглейки чертата, всичко се свежда до едно: Може да се говори много, не само хубаво, може мнозина да искат да погребат Celine, и да погледнат към конкуренти като Givenchy, Chloe и дори Fendi, Слиман може да обичан и много мразен... но едно е ясно - ТОЙ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА! Защото дизайните му са интелигентни, не особено агресивни и ненатрапчиво мегасексуални.

Май е време Celine да каже Au revoir! на нещата, които могат да се носят завинаги и остават практични въпреки времето и тенденциите. Чао-чао, увереност, в комбинация със спокойствие, време е за малко хард кор...

More All fashion