Следва

Редакцията гласува: Ще издържи ли на напрежението след дебюта Еди Слиман?

PFW Пролет/Лято 2019 - Hermes

Поредната колекция на Надеж Ван-Сибулски за Hermes представя луксозните и много стари традиции на френската къща, преплетени с точните елементи от съвременната мода.
 

Runway преди 5 години

Дизайнерката е усвоила до съвършенство естетиката на Hermes, а за сезон Пролет/Лято 2019 нейният прочит включва минималистичен и утилитарен подход, изразяващ се в равни части класически спортни елементи и лукс от най-висока класа. Луксът води като зададен тон, именно защото гореспоменатите спортни елементи запазват една премерена естетика, много далечна от широко използвания в момента athleisure, който тотално би сменил посоката към нещо достъпно и популярно, а Hermes е всичко друго, но не и това.

Мини роклите и моряшките топове, отварящи колекцията, но и още правещи честа поява в целия line up, са преразгледани в луксозна супер мека кожа, която по-късно преминава по добре скроените шорти, практичните якета и прекрасните рокли. Като акцент сред дизайните идва деликатното заиграване с обеми, наблюдавано както в миди полата в топъл коняк тон, така и още в безбройните интерпретации на якета и палта, показани тук.

Без особена изненада отбелязваме, че цветовата гама се разпростира основно в неутралните пясъчни и каки тонове, но като приятна намеса идват появите на актуалните в момента оранжеви, червени и тюркоазени нюанси, несъмнено освежаващи цялостното впечатление >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.