Следва

It shopping list: For the love of white

PFW Пролет/Лято 2019 - Valentino

Пролетно-лятната колекция за 2019-та на Valentino хвърля Пиерпаоло Пичоли в размисли за креативната свобода...

Runway преди 5 години

По-конкретно той споменава артисти от 20 век, които са преоткривали различни екзотични дестинации с надеждата да избягат някъде далече, където всъщност могат да бъдат себе си. И Пичоли се хваща именно за тези романтични помисли с надеждата неговите дрехи да провокират хората да бъдат себе си в градовете, които обитават и да не се налага да търсят бягство.

На думи концепцията на италианеца звучи страхотно, но имайки предвид неговия кутюр подход във всичко, което твори, трудно е да си представим дрехите му в реалния свят и на улицата. Самият той осъзнава нелеката задача, с която се е заел: "Исках да уловя мечтата на висшата мода и да вкарам фантазията в реалността."

Поредната му блестяща колекция обаче успява да прокара живот в идеята. Една от отправните му точки бива обемът, тук представен под формата на разкошни макси рокли, които напълно отговарят на горното описание, благодарение на изработката си от лек памук с копринени примеси. Принтовете също биват значително опростени, сведени до два или най-много три цвята в едно, а комплиментиращите аксесоари не закъсняват да се включат в общото разточително, но все пак приложимо в ежедневието настроение, а именно равни и леко грубовати сандали, въпреки декорацията си от пера.

Наблюдаваме още контраст между по-обрани в естетиката си детайли и доста крещящи такива, които обаче, поставени един до друг някак успяват да намерят баланс и да зазвучат като едно цяло. Пример за това е семплата, но много елегантна визия от бяла риза и черни панталони, последвана от голям и шумен суитчер с гигантско V лого отпред.

Всички дизайни на Пиерпаоло разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.