Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Haider Ackermann

PFW Пролет/Лято 2019 - Givenchy

От това, което сме виждали Клеър Келър със сигурност има "тип"и той е безстрашен...

Runway преди 5 години

Музата на Клеър Уайт Келър в Givenchy за предстоящия пролетно-летен сезон е жена, прекарала по-голямата част от живота си, обличайки и държейки се като мъж. Жена, чиито влечения не са никога не са обезкуражавани, а дори насърчавани. Андрогенна красавица, чийто живот преминава през множество афери - с мъже и жени и това се отразява на цялото й същество. Ако беше жива днес, бихме я нарекли queer, но швейцарската писателка, фотограф и пътешественик, Анемари Шварценбах, е живяла преди цял век.

Дните й в Chloé, Уайт Келър също прави обширни проучвания и редовно представя завладяващи, недобрепознати персонажи, около които да състави колекциите си. От това, което сме виждали Клеър Келър със сигурност има "тип"и той е безстрашен. Този сезон в Givenchy, музата на Уайт Келър позволява на дизайнерката да "слее кодовете" на женското и мъжкото облекло - не че някога се е нуждаела от история или персонаж, за да го направи.

Мъжките визии в колекцията продължават да са малцинство на фона на дамските (категорията е все още сравнително нова за Уайт Келър) и остават традиционни в есенцията и характера си - или поне доколкото традиционно може да изглежда лилав костюм, съчетан с бели Челси боти. В частта от колекцията, ориентирана към дамите, Клеър прави въпросното "сливане", изпращайки модели с момчешки подстрижки на котешката пътечка, облечени в смокинг, панталони с войнишка кройка и обемни кожени якета, извадени директно от гардероба на Шварценбах. Изработката е умела и доста шикозна, но все пак не изглежда толкова революционна колкото преди 80 години, когато музата на Уайт Келър ги носи. Дизайнерката черпи вдъхновение от стари снимки на Анемари Шварценбах и за вечерните си модели, драпирани асиметрично или с атлетични изрезки, но запазващи елегантната препратка към 30-те години на миналия век. Новостите при вечерните облекла са призматичните флорални рокли, подчертаващи женствените форми>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.