Следва

Copy/Paste: Открадна ли Balmain от Mugler?

PFW Пролет/Лято 2019 - Loewe

"Свобода, чувственост, сатен, изобилие от текстури."

Runway преди 5 години

Джонатан Андерсън отлично се справя с амплоато си на креативен директор на стария испански бранд Loewe. За пореден сезон той представя силна колекция, брилянтно изпълнена по отношение на замисъл и детайл. А и самата модна публика очаква това и нищо по-малко.

Красивите дрехи дизайнерът описва така: "Свобода, чувственост, сатен, изобилие от текстури. Чувствам, че в това се превръща брандът, закодирано е в ДНК-то му. За тази колекция си визуализирах идеята за хора, вървящи в галерия - те са самостоятелни индивиди, но и също така са свързани от обща цел."

Направени с внимание за истинските жени и тяхното ежедневие, Андерсън обръща специално внимание на изучаването на различните видове занаятчийство, които по един или друг начин той пренася в колекцията с артистичен завършек. Идеята се превръща в реалност, благодарение на умелия микс от текстури и преувеличени пропорции. Така например синият сатенен ансамбъл, наподобяващ пижама се носи изпод цветен елек от пера, а костюмите идват с контрастни на цвят ревери. Обемите също играят важна роля в колекцията, заедно с пачуърк мотивите.

Сложността, с която младият дизайнер създава дрехите е наистина завидна и открито погледнато с цялото това изобилие от материали, цветове, настроения и впечатления общият тон лесно би залитнал към някоя претруфена и ненужно ексцентрична посока. Но като краен резултат получаваме тъкмо обратното - премерен, но и още силен line up, оставящ публиката крайно задоволена >>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.