Следва

Dare U: Пиърсинг на устната или искам да съм Мерилин

Стари, но златни: как да НЯМАМЕ акне

И нещо назаем от нас...

Beauty News преди 5 години

Нещо ново, нещо старо и нещо назаем. Изпускаме нещо синьо, защото няма да говорим за сватба, а за проблемна кожа и акне.

...............................................................................................................................................................
Тук е новата ни игра, в която главен герой са 5 продукта от новата серия на Eucerin - DermoPure, серум Обновяваща грижа за кожа, склонна към акне. Условието е кристално ясно и привлекателно, като кожата ни, вижте!   
................................................................................................................................................................



Събираме се цялата Редакция около кръглата маса в офиса и като рицарите обсъждаме нашите трикове за гарантирана победа - постигане на перфектна гладка кожа без несъвършенста. Обменяме идеи и припомняме позабравени стари трикове, които да вкараме в дневната си рутина.



Намесват се семейни тайни, наследени от баба и мама, и техните хитринки за прекрасна кожа, някоя стара статия от време оно, която случайно сме намерили, но е ефективна и до днес. От всичко изговорено, отсяваме полезната информация и за финал правим дълъг списък с всичко научено, припомнено и запомнено, от което можем да се възползваме за перфектна кожа и да съчетаем с новия ни любим Eucerin DermoPure за постигане на феноменални резултати.

Споделяме отново старите, но златни правила, смесваме ги с новата грижа DermoPure и се радваме на красивата си кожа. Един daily reminder никога не е излишен.

1. Мийте лицето си ежедневено
Не е вярно, че проблемната кожа не бива да бъде мита с вода.

 2. Изберете правилното почистващо средство
Гел, мицеларна вода или просто сапун. Уверете се, че е подходящо за вашата кожа.

3. Не прекалявайте с ексфолирането
Много хубаво не e на хубаво. Ежедневното ексфолиране и ползване на агресивни почистващи продукти води до зачервяване и изсушаване на кожата.

4. Често сменяйте кърпата си за лице
Използването на една и съща кърпа е като използването на една и съща салфетка за вечеря. Почистването с мръсна къпра пренася бактерии, които допълнително замърсяват лицето и накрая се появяват нови пъпчици.

5. Хидратация
Ако се притеснявате, че хидратацията ще влоши състоянието на акнеичната кожа,  забравете за това. Единственото, което трябва да имате предвид е да ползвате продукт, който е по-мазен и не запушва порите. Серията на Eucerin DermoPure е отличен избор в това отношение!

6. Ежедневни упражнения
Колкото и да сте натоварени, вмъкнете по 20 минути на ден за тренировка. Упражненията помагат на цялото тяло да изглежда и се чувства добре, включително и кожата.

7. Без грим на тренировка
Дори и да бързате, отделете 5 минути преди да тренирате, за да махнете грима. Да го кажем така: потта и гримът не се разбират особено и комбинацията от двете води до сигурни пъпчици и акне.



8. Мийте лицето си след тренировка

Може да не си взимате душ във фитнеса, но задължително измийте поне лицето с почистващ продукт веднага след тренировка, за да премахнете излишното омазняване.

9. Диета
Неправилното хранене е един от най-честите причинители, които причиняват акне. Намалете въглехидратите – сладко и тесто най-вече, и наблегнете на повече зеленчуци и плодове.

10. Мноооого, мнооооого, мнооооого вода.
Не казваме, че 8 чаши на ден ще изчистят кожата ви моментално, но пък със сигурност позитивите от водата са безброй, а и е по-добре от сокове и кафе, пълни със захар и кофеин.



11. Ментов чай
Според проучвания – 2 чаши ментов чай на ден могат да редуцират акнето с до 25%.

12. Сменяйте калъфките на възглавниците
Неизрядно чистото спално бельо води до замърсяване, което пък води до образуването на пъпки. Колкото по-често сменяте чаршафите си, толкова по-чиста кожа ще имате. That simple.

13. Почиствайте екрана на телефона си
Само си помислете колко пъти на ден докосвате телефона си с мръсни ръце или го изпускате на още по-мръсния под. Използвайте кърпички със съдържание на алкохол за перфектно почистване или използвайте високоговорител/слушалки, когато е удобно.

14. Долу ръцете от лицето
Колкото повече пипате лицето, толкова повече бактерии пренасяте върху него. Съответно повече замърсяване – повече пъпки.

15. Ice, ice, baby
Ако се чудите какво още бихте могли да добавите към почистващия си ритуал, топли или студени компреси вършат чудесна работа. Увийте кубче лед в салфетка и задръжте върху пъпката около 20-30 секунди по няколко пъти на ден.

16. НЕ на пастата за зъби и на спирта
Нямаме предвид да спрете цялостната им употреба, напротив, но не третирайте пъпките с тях. Това разранява и изсушава кожата!

17. Хормонално акне и противозачатъчни
Консултирайте се с вашия гинеколог за подходящите лекарства за целта. Балансирането на хормоните ще изчисти кожата ви.



18. Продукти за коса
Внимавайте какво, как и по колко слагате, защото голяма част от продуктите, които ползвате за коса, попадат върху лицето и запушват порите, което води до акне.

19. НЕ и на слънцето
Избягвайте пряк слънчев контакт. Всички знаем колко вредни са слънчевите лъчи, но когато страдате от акне, влиянието на слънцето е още по-негативно.

20. Релакс
Каквото и да си говорим обаче – няма по-добра терапия от спокойствието. Нервите влияят изключително много на нашето здраве и, да, водят до акне!

Ние в Редакцията избираме и се доверяваме на медицинската козметика на Eucerin, за да изглеждаме зашеметяващо дори без грим /скромността краси човека/ и сме повече от очаровани от серията DermoPure! Обожаваме цялата гама от продукти – от мицеларната вода до серума и гарантираме с животите си, че дори и следващите, че това е the best you can get. Цялата серия от 8 лекуващи и озаряващи кожата продукта припомняме тук!

More Beauty News