Дизайн за вдъхновение: Delphi Lux Theatre, Berlin

Дизайн за вдъхновение: Delphi Lux Theatre, Berlin

Берлинският киносалон превръща аудиториумите си в луминисцентни филмови сетове...

Забравете всичко, което си мислите, че знаете за киното, проектирането и киносалоните - неотдавна в западен Берлин киноцентъра Delphi Lux напълно трансформира прожекционните си зали, използвайки иновативен интериор, светлинни ефекти и удивителни цветове.

Новите седем кинозали имат капацитет да поберат 600 киноманиаци, а проектът е дело на две известни берлински студиа за интериорен дизайн - Batek Architekten и Ester Bruzkus Architekten. Delphi Lux се намира в един от най-тренди кварталите на немската столица, между артистични и културни институции от ранга на Фондация Helmut Newton, а идеята на талантливите му и иновативни създатели е всеки от седемте аудиториума да побере в помещението си своеобразна арт галерия.

Всяка прожекционна зала е замислена като автономен свят със силно изразени граници в непрекъснат диалог с ярките цветове. Еднa от залите е облицована с ръчнобоядисани дървени плочки, а друга имитира присъствието на истинско борово дърво в средата на салона. Трета интерпретира смелото червено, използвано във филмовите сетове на Дейвид Линч, претворено чрез тънки линии от LED светлини, умело поставени на правилните ъгли в залата, така че да пренасят кинолюбителите в съвършено различен свят.

Друг аудиториум разполага с тънки RGB-LED светлини: цветни, променящи се светлинни ивици, които създават усещане за движение и илюзия за невероятна обширност на салона. Същото осветление наблюдаваме и в коридорите на сградата, осветявайки пътя от залите към главното фоайе, където бледорозовата тапицерия създава необходимото ниво на уют и приветливост.

Гледаме изображенията и си мислим, че без много да му мислим бихме прелетели разстоянието от близо два часа, само за да отидем на кино, а ниските берлински температури дори няма да ни обезпокоят...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.