Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Alexander McQueen

PFW Пролет/Лято 2019 - Stella McCartney

Модната философия на Стела Маккартни за своя едноимен бранд е прозрачна, но и преди всичко добре работеща... 

Runway преди 5 години

..Тя прави красиви, стилни и удобни дрехи за реалния живот с идея за устойчивост на модната индустрия в бъдещето. Припомняме, че наскоро дизайнерката откупи обратно своя дял от компанията от модния конгломерат Kering, с което бележи пълна независимост за първи път от 17 години насам.

Маккартни отпразнува този повод с поредната хубава и стилистично издържана колекция, акцентираща върху удобните дрехи в новия им прочит. Наравно с дамските модели, наблюдаваме и мъжките, които сравнително отскоро са част от идентичността на бранда. И за двете посоки настроението е ясно - гореспоменатото удобство, настанено измежду стилистичните граници на утилитарния и athleisure вид.

Както дизайнерката сама загатва от бележките, оставени към колекцията, в ролята на акцент влиза противопоставянето на "сила и нежност", "дързост и женственост", които наблюдаваме в равни части както в дамската линия, така и в мъжката, макар и те да не са унисекс. Свободата на движение също е отправна точка за разглеждане на line up-а с преобладаващата палитра от неутрални и нежно пастелни тонове - екрю, розово, бежово, синьо и зелено. Измежду изчистена цветова гама се появяват и от време на време няколко деликатни tie-dye мотива, задължително разгледани в пастел, както и малко, но достатъчни флорални принтове.

Погледнете цялата колекция, в галерията горе>>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.