PFW Пролет/Лято 2019 - Alexander McQueen

PFW Пролет/Лято 2019 - Alexander McQueen

„За сестринството, за женските етапи и ритуали...“...

... е началото на описанието за новото, представено от дизайнерката Бъртън под етикета на Маккуин. Навлизайки в социокултурния феномен за правата и гласа на жените в обществото, творецът разглежда етапите в живота на всяка една от тях сплотявайки раждането, кръщението, сватбите и погребенията в една обща линия.

Линията показваща силата и емоционалността, смело смесени в едно, провокира създаване на колекцията представена за сезона. Разглеждайки викториански булчински рокли, костюми за погребения, исторически модни творби и житейски условия, творецът надгражда вече препознаваемото като естетика на марката.

Започвайки от емблематичните с мъжка жизненост костюми, дантелени рокли и асиметрични завършеци, колекцията получава истинския си образ чрез множеството ръчна флорална бродерия, шнурове, разрези и силно пристегнатите кожени колани и бюстиета. Допълнителна роля играят съвършените бижута оформящи етно приказката на Бъртън.

Смесените в едно цяло коприни, дантели, габардин, кожи и жакард разказват битовата женска лирика в затворената гама на натално бяло, огнено червено, слънчево жълто и морталитетно черно. Перфектна препратка като завършек са флоралните, фолк десени увити в скулптурни творби обгърнали телата на моделите.

За жената, живота и ролята й в същия, погледнете визуален образ от Маккуин в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia