Следва

&Other Stories

Стил урок на седмицата: Неон

Драматичен ефект...

All fashion преди 5 години

Prada Есен/Зима 2018

Вече изминалият моден месец оставя купища впечатления след себе си - повечето крайно положителни, а други по-скоро изненадващи и хвърлящи ни в размисли. Сравнително по-малко шокираща от модела с три гърди на GCDS идва зародилата се неонова стрийт тенденция, която модните инфлуенсъри упорито разхождат.

Стрийт стайл подборите от четирите основни модни столици Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж оставят десетки примери за това как неонът постепенно завладява улиците. Ако трябва хронологично да проследим линията и да определим основоположника на мини тренда, то в основата несъмнено застава есенно-зимното дефиле на Prada за 2018-та, където особената палитра прави първо ярко впечатление. Разбира се, и други големи имена не закъсняват да се включат със своя прочит, а сред тях попадат Balmain, Preen by Thornton Bregazzi, Marc Jacobs и още други.

Balmain Есен/Зима 2018

Preen by Thornton Bregazzi Есен/Зима 2018

Marc Jacobs Есен/Зима 2018

Следва да признаем, че на котешката пътечка драматичният ефект й отива, но пренесена на улицата, гамата идва с леко агресивен послевкус. Леко дразнещ и по-запомнящ се от необходимото, цветовият ефект има своите плюсове и минуси. Що се отнася до маниера му на носене, там трудно бихме могли да определим каквито и да е правила, защото цветът краде цялото внимание върху себе си и съответно няма как да се укроти въздействието му във визията по какъвто и да е начин. Като съвет можем да отправим единствено съчетаването на един единствен неон елемент в аутфита, освен ако, разбира се, не желаем цялото внимание върху себе си, било то негативно или позитивно >>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 36 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.