Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Altuzarra

PFW Пролет/Лято 2019 - Chanel

Baywatch...

Runway преди 5 години

Grand Palais винаги се превръща в една идея сюреалистична локация, когато дойде време Карл Лагерфелд да показва новата си колекция за Chanel.

И колкото и да сме свикнали с всевъзможните приумици на Големия, то този път и ние зяпнахме с уста. За дефилето за пролетно-лятната колекция креативният направи цял Chanel плаж - с пясъка, морето и дори вълните, а моделите му ходеха боси по възможно най-модерния остров на света.

Дизайните typical Chanel, логото отново е всичко, а коланите, обиците и шапките гордо го "крещяха" на всички. Аксесоарите, главно чантите, са префасонирани в иконични и много емблематични плажни атрибути като надуваема топка и дори мидена черупка.


Една идея авангардно усещане, буржоазна класика и много женствени костюми, разчупени с копринени рокли и деним визии, комплиментирани с дантела. Cycling са на пиедестал, а athleisure стилът е в-с-и-ч-к-о за идните топли сезони. И едно леко намигване към онази сърф колекция от 1991 година, когато Лагерфелд отведе Chanel към island vibes.

Разбира се, че невероятните провансалски сламени шапки ще се превърнат в любими на най-големите, а селекцията от лимоновите копринени рокли, изработени с микропластика и вложки от дантела Chantilly, ще са must have. Осемдесетарските цели бански са отново back, a обувките са as plastic as Barbie girl.

Влюбени сме в новия Chanel, особено в онова винтидж усещане за мода, която обаче някак си успява да се слее с всички онези странни и по форма, и по линия, дизайни предназначени за Gen Z обществото.

Life is a beach с Chanel SS19 в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.