PFW Пролет/Лято 2019 - Altuzarra

PFW Пролет/Лято 2019 - Altuzarra

Първата любов и то изпитана през лятото...

Това е отправната точка на Джоузеф Алтузара за новата му пролетно-лятна колекция. Младият дизайнер се уповава на тези романтични мисли, в които допълнително преплита своите спомени за прекараните лета в Италия, както и още вдъхновения от филми, посветени на младата любов - "Call Me By Your Name," "Stealing Beauty" и "Cinema Paradiso".

Това особено усещане дизайнерът успява да преведе в реалността с цветна, щастлива и красива палитра от цветове и силуети: "Цялото усещане се олицетворява с това да покажеш истинската си същност и да бъдеш уязвим." Младежката уязвимост дизайнерът илюстрира с помощта на свежите тонове на розово, оранжево, жълто и синьо, а на мястото на неутралната гама се наместват вечните тонове на черно, бяло и кафяво. Отличителните за дизайнера и неговия бранд елементи като вталени миди поли, леки плетива и недотам стерилни костюми, разбира се, присъстват и тук, преразгледани през този топъл и емоционален поглед.

Материите, както сезонът предполага, са леки и ефирни - поплин, коприна и фини плетива, а на места поява прави и кожата под формата на акцент, уравновесяващ иначе прекалено романтичното настроение. По отношение на мотивите, то там централно място заема гингам карето, както и опростените флорали, идващи като глътка свеж въздух на фона на всички останали подобни принтове, разгледани по време на модния месец >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia