Следва

Runway return на 53: МакМенами за Valentinо

PFW Пролет/Лято 2019 - Louis Vuitton

Политическата обстановка в света и по-конкретно мястото на жената в нея е тема, която силно вълнува модния свят... 

Runway преди 5 години

...А колекцията на креативния директор на Louis Vuitton идва сякаш в точния момент, разгръщайки концепция за даване на сила на жените: "Това не е просто разказ. Това е моята обсесия да карам жените да се чувстват силни. През последните месеци се проведоха толкова много дискусии относно мястото на жената, а аз като дизайнер имам правото да давам мощ на жените чрез дрехите си."

Освен тази си обсесия, дизайнерът се уповава на още една такава - много типична за него, но и още за пореден път чудесно изпълнена. Ретро футуризъм като отправна точка, подкрепена от съответстващия й сетинг, удобно разположен в Лувъра. Самият Никола разказва, че е вдъхновен от усещането, което изпитваме между виртуалната реалност на социалните мрежи и истинския свят. Думите му се заиграват с множество силуети, типични за 80-те години на миналия век и по-специално преувеличените обеми, които при Никола се свеждат основно до ръкавите на дрехите.

Ръкавите, в балон силует или триъгълна конструкция, всъщност се оказват и свързващото звено измежду различните вариации на темата, през които французинът преминава. Освен тях наблюдаваме и още други интересни и открито сложни елементи като високо технологични материали; преработена гума; ръкави, наподобяващи космически костюм; особени принтове и великолепни красиво скулптурирани рокли.

Цялата колекция Louis Vuitton,в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.