Aglio, Olio e Peperoncino от Марко Марроне

Един italiano vero готви за нас, и вас... 

Върви ни на паста тези дни, с една изключително важна подробност - да е автентична, по възможност сготвена от истински италианец. Марко Марроне е гост-шефът ни от миналата седмица, когато в Рецепта номер 1 ни показа как да направим оригинална Карбонара.

Днес тук е Рецепта номер 2, отново паста, отново директно от италианската традиция, и пак мега известна по целия свят - спагетите "Aglio, Olio e Peperoncino" - истински култ. "Манждата" е, освен много лесна за приготвяне, и с неповторим вкус.Тайната на перфектното приготвяне? Говори Марко:

"Изборът на съставките е на първо място, особено по отношение на зехтина (екстравърджин) , а след това - техниката за готвене, която включва пържене на чесън и лют червен пипер, като трябва много да се внимава да не се пригорят, за да не компрометират финалния вкус.Съставки за 2 порции:

Спагети (шеф Марроне предпочита Де Чеко №12) - 250 гр. (12 минути време за варене).
Чесън -1 скилидка
Зехтин- екстравърджин 50 мл.
Люта чушка (прясна или суха - натрошена, както предпочитате)
Бяло вино
Сол
Пармезан - за по-взискателните

Начин на приготвяне:

Слага се да заври вода, към която сме прибавили едра сол (1 литър вода на 100 гр. паста), междувременно се мелят ситно чесънът и лютата чушка (за тези, които обичат люто - повече люта чушка).

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.