Следва

Петъчен БЛИЦ: Пияните мисли на трезвата глава Ана-Мария

АКАГА с нова песен по случай юбилейния им концерт

Новата песен ще представят на живо на 9 октомври в зала 1 на НДК...

Music преди 5 години

На 9 октомври (вторник) една от най-популярните български групи „Акага“ ще отпразнува 27 години от създаването си. Шоуто в зала 1 на НДК ще припомни на публиката дългия път на групата и техните многобройни успехи. По случай концерт-спектакъла „Акага“ създадоха и авторска песен и клип, които ще представят на събитието.

„Помниш ли онези дни“ е заглавието на песента, която разказва една история за мечти, надежда и носталгия. Незабравимите времена на Акага, събрани в една съвременна песен, която те кара не само да си спомняш, но и да танцуваш. Едно от водещите лица на групата, Красимир Куртев, е отговорен за текста и музиката на парчето, а аранжимента е на „Акага“ и Ясен Велчев. Клипът към „Помниш ли онези дни“, който е дело на режисьора Николай Драганов, също успешно ни връща към миналото, благодарение на специалното участие на Ясен Велчев, Калин Вельов, Цветан Недялков и Оги Весков. Разбира се, успешните музиканти не се появяват в клипа случайно. Всички те са били част от група „Акага“ през годините и са допринесли за огромния ѝ успех на световно ниво.

Гореизброените имена ще вземат участие и в юбилейния спектакъл, заедно с още много други талантливи музиканти. Кристиян Александров е един от тях - някога барабанист на групата, а в момента един от най-изявените джаз пианисти в Канада и носител на „Грами" за джаз албум. Освен музиканти на сцената в зала 1 на НДК ще се качат и артистите Станимир Гъмов, Митко Павлов и Камен Алипиев.

Дългата и изпълнена с емоции история на Акага, няма да е представена единствено чрез музиката им и гостите им, но и чрез излъчване на архивни кадри, представящи отделните периоди от развитието им. Всички тези елементи заедно, гарантират едно интересно шоу, което ще напише още една история, за която да си спомняме!

Билети за юбилейния концерт на група „Акага“ могат да бъдат закупени на цена от 15 до 50 лева в OMV и мрежата на Eventim.bg.

More from View Sofia

More Music