Следва

Крийд 2 с нов епичен трейлър

Барбара Стрейзънд #1 Before, Now & Forever

НОВИЯТ АЛБУМ „WALLS“ Е ЕМОЦИОНАЛЕН РАЗКАЗ С НОВИ ПЕСНИ И ИНТЕРПРЕТАЦИИ НА НЕЗАБРАВИМИ СТАНДАРТИ

Music преди 5 години

Барбара Стрейзънд - най-продаваната изпълнителка за всички времена и единствената жена във вечната класация Топ 10 на най-продаваните артисти - над 72 милиона копия, ще излезе с чисто нов проект на 2-ри ноември. Стрейзънд, която още е и филмова и театрална актриса, режисьор, продуцент, сценарист, композитор, дизайнер, фотограф, писател, хуманитарен активист, филантроп, а кариерата й е белязана от множество постижения и редица първи места, ще поднесе на безбройните си почитатели своя нов албум „WALLS“. От Columbia Records той ще стигне до нас, благодарение на "Вирджиния Рекърдс"/SONY MUSIC, ще се издаде в деня на световната си премиера и ще е наличен на физически носител (CD & 1-LP, 150гр.) в обновения онлайн магазин www.musicmall.bg.



За 59-ия албум на "Влюбената жена" (неин голям хит от "Guilty", 1980 г.), 39 от които студийни, 11 сборни и 8 концертни, казват, че е изключително емоционален разказ , в който тя открито обявява социалните си принципи, каузи и дейности, в които вярва и се бори през целия си живот. Чрез красивите мелодии и подтикващи към размисъл текстове, „Walls“ синтезира притесненията, стремежите и надеждите на Барбара за обществото, в което живеем, за човешките взаимотношения и общото ни бъдеще. „Веселото момиче“ (първият й филм по бродуейския хит “Funny Girl“ от 1968г.) и автор на песни, книги и стихове, наред с всички рекорди, изумителни творчески постижения и множество награди, е не по-малко активна със социалната си дейност и благотворителни кампании.



За създаването на концепцията, философията и музикалния облик на албума, екранната партньорка на Дъстин Хофман от „Запознай ме с вашите“ (Meet the Fockers) кани изключителен екип от автори и продуценти: Walter Afanasieff, John Shanks и David Foster – и тримата, носители на Грами за „Продуцент на годината“, също и почетния член на „Залата на славата за композитори“ - Desmond Child. Обобщената визия на Стрейзънд за проекта идва с написването на текста към едноименната песен “Walls”, създаден от творческото дуо Alan & Marilyn Bergman.



Госпожа "Единствен звукозаписен артист с #1 албуми в 5 последователни десетилетия и притежател на 52 златни, 31 платинени и 13 мулти-платинени албума", чиято дискография се допълва и от 8 златни DVD-ита, пусна в края на септември пилотния сингъл към „Walls“ “Don’t Lie To Me” (стрийминг и даунлоуд тук). В допълнение към трите нови авторски песни, първата жена в света, отличена през 1977 г. с Оскар за композиция за превърналия се в класика стандарт “Evergreen” (любовната тема от „A Star Is Born“, който печели още Грами за „Най-добра оригинална песен“ и Златен глобус), записва и други, особено близки до сърцето й. Тя дава нова, свежа перспектива на класики, като “Imagine”, на Бийтълс, и “What A Wonderful World”, на Луис Армстронг, както и на легендарното творческо дуо в композирането и лириките - Бърт Бакарак/Хал Дейвид с “What The World Needs Now”, изпята първо от Джаки Дешанън. Ще чуем и неостаряващата “Take Care Of This House”, създадена от американския пианист, диригент и композитор - Ленард Бърнстейн и поета Алан Джей Лернер.



Изящният мецосопран е единственият артист с колекция от награди Оскар (2), Тони, Еми (5 ), Грами (10, включително за цялостно творчество и Grammy Legend Award), 12 статуетки Златен глобус, Национален медал на изкуствата (връчен през 2000 г. от президента на САЩ, Бил Клинтън), както и Орден на почетния легион на Франция и Награда за цялостен принос на Американския филмов институт. Тя е всепризнат майстор в създаването на значителен брой филмова и театрална музика, както и на знаменити поп песни, и първата жена-режисьор с награда на Кенеди център. Трите филма, които режисира, получават 14 номинации за Оскар. Фондацията на участвалата в близо 20 филма певица - The Streisand Foundation, е дарила до момента милиони долари на повече от 2100 души и над 700 НПО. Неслучайно през 2015-та президентът Барак Обама награждава Барбара с най-високия граждански орден в страната – президентския „Медал на свободата“.



С нетърпение очакваме стените, които голямата и неповторима Lady Liberty Барбара иска да разбие, с поредния си албум „Walls".

1. What’s On My Mind
2. Don’t Lie To Me
3. Imagine / What A Wonderful World
4. Walls
5. Lady Liberty
6. What The World Needs Now
7. Better Angels
8. Love’s Never Wrong
9. The Rain Will Fall
10. Take Care Of This House
11. Happy Days Are Here Again

More Music