Следва

Уличният стил на звездите: Ирина + Лия в Ню Йорк

„Контраплан” предстaвя три филма за възможните граници на мечтите

На 11 октомври (четвъртък) от 19:00 е първото за тази есен издание на платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” на „Червената къща“.

All About Life преди 5 години

Ще представим три филма, които разказват за възможните граници на мечтите. Водещ е Елена Мошолова, а гост - доц. Петя Александрова (Нов български университет), кинокритик.

Платформата „Контраплан” започна през април 2016, за да даде още една възможност на авторите на филмите да се срещнат с разнообразна публика и други професионалисти в сферата на киното, да обсъдят своите творби и получат обратна връзка. Всеки филм е последван от дискусия, в която публиката е поканена да участва.

„Контраплан” е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и продължава до края на ноември 2018. В рамките на проекта досега са представени над 40 филма.

Входът е свободен, а прожекциите на филмите са със субтитри на английски език. Дискусията е на български.

Повече информация за филмите

Очакване / Expectation


(България, 2018, 5 мин; сценарист, режисьор и оператор: Иван Абаджиев; с участието на: Васил Витанов; продукция: Иван Абаджиев филмс)

Какво се случва, когато млад човек се бори със собственото си очакване?

 

Може би утре / Maybe Tomorrow


(България-Германия, 2017, 24 мин; сценарий: Георги Иванов, Мартин Илиев; режисьор: Мартин Илиев; оператор: Александър Станишев; музика: Дитер Долецел, Сенчъри Ролс Музик; с участието на: Марий Росен, Симона Халачева; продуценти: Мария Методиева, Мартин Илиев, Александър Станишев; продукция: Уондърленд ЕООД.

Награди и номинации: Белгия 2017 - Най-добър филм; Балчик 2017 - Първа награда; Со Индипендънт Филм Фест, София 2017 - Най-добър български късометражен филм)

Аз съм Сам, в смисъл, че така се казвам. Не съм излизал от 2 години, 232 дни и 18 часа...

 

Снежното момиче / The Snowgirl


(България, 2016, 28 мин; сценарий: Илина Перянова; режисьор: Илина Перянова; оператор: Андрей Кулпин; музика: Бьорн Ноаро; с участието на: Хелен Рекор, Евгений Гайчук, Екатерина Егорова, Александр Жиленко; продукция: Балтийска школа за кино и медии / Уга буга арт – Илина Перянова, Мария Крииса; копродукция: Ягама – Марианна Перянова)

Имало едно време в края на зимата в съвременен Талин възрастна двойка, която цял живот искала дете. Един ден мечтата им се сбъдва и в дома им се появява мистериозното момиче Снегурочка. Но Владимир, млад мъж от квартала, се влюбва в снежното момиче и я открадва.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.