Следва

Бившият на Acne Studios и Loewe застава начело на Lanvin?

Don't do it: НЕ на drop waist роклите!

Модата, като феномен, налагащ се на хората, е битовото желание за следване на тенденциите. Сляпото вярване води до заблуда дори и с онези неща, озаглавени като мега фешън.

All fashion преди 5 години

Именно, не всичко представено на подиумите и в дълго обмисляните фотосесии, дава същия ефект в реалността. Един от ярките примери, вписващ се в категорията голямо НЕ е роклята с изместена талия.

Тенденцията стилово започва да се разпространява през двадесетте, след махането на корсета. Освобождавайки дамската фигура, роклята с изместена, спусната талия, днес е едно от най-нелепите предложения в модните колекции. Защо?

Разглеждайки дамския силует и как дрешката комуникира със същия, изходите не са много приятни. Всеки един от видовете на споменатата по-горе рокля дава различна форма на тялото. Обсъждаме няколко от тях.



Първа в списъка е свободната, без форма, права рокля.
Смъкването на талията зловещо помага на визуалния образ да подчертае и увеличи дължината на торса. Автоматично краката се скъсяват, а фигурата става безлична и диспропорционална. Доколкото става дума за късо долнище, проблемът е още по-голям. Тялото метафорично получава образ на грах върху клечки за зъби.
 



Друг тип е прилепнала по тялото рокля, която отново има нетолерантно отношение към същото.
В случая, акцентът преминава върху ханша и неговата ширина. Поради прилепналата си форма и подчертаната естествена талия на тялото, обемът на ханша и бедрата става още по-голям. Не гоним рококо силует, нали?



Нищо по-добро не е и свободната, разкроена като форма рокля от същия тип.
Разкрояването в горната част, преминаващо в още по-широка долна, създава бутафорна форма на тялото. Обемът и височината на гърдите допълнително разчупват силуета чрез повдигане и дистанциране на предната част. Визията, която смятаме за шик и ултра модерна, помага на зрителите чрез визуалните рецепторите да приемат информация за бременна жена.

Един по-приятен вариант на роклята със смъкната талия задължително трябва да следва няколко параметра. Леко деколтирана с ръкави горна част. Свободното горнище внимателно да следва силуета чрез почти незабележимо вталяване, а долната част да е свободно пусната и без обеми да преминава средата на прасеца. Още по-добре да допира пода.
 

Вариациите на тази ретро повлияна рокля са безбройни. При силното желание да спазим тренда и облечем една такава, обаче, трябва да подходим с доста голямо внимание

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.