Следва

Girls CAN DO anything a.k.a новият Zadig&Voltaire е ултра як!

Healthy bubbles: Защо да миете лицето си с газирана вода?

Новият ни най-добър приятел...

Face преди 5 години

Първоначално и на нас ни се струваше безумно да почнем да минем лицето си с вода с балончета. Та... как въобще това би било правилно за нея?!?!?

Истината е, че грижата с газирана вода всъщност е най-доброто решение, което някога сме взимали в бюти ритуалите си. Оказва се, че содата почиства всичко излишно по и в кожата. Все пак корейците я използват с години в козметиката и леченията си. Този вид вода освен, че нежно почиства кожата, действа и като лек пилинг. Бонус: тенът е значително подобрен.

Но, от къде идва разликата с нормалната или минералната вода? Разковничето се крие в рН-то, докато при всички други видове кристална течност то е 7-7,5 и може да причини сухота, то в газираната вода тази стойност е едва 5,5, същата като на нашата кожа.

С две думи: содата помага на кожата да се възстанови, подобно на всеки тоник, освен това премахва всякакви излишъци, а минералите й правят кожата още по-здрава.

Ние лично редовно почистваме лицето си с памучен тампон навлажнен с газирана вода, което е напълно достатъчно, за да може да се радваме на божествена кожа, която изглежда по-здрава и хидратирана от всякога.


More Face