Следва

Бест селърите на M.A.C. с голямо намаление, вижте датите!

Какво се случва с Deciem, фирмата с вълшебните серуми? Изтрещя ли основателят или ние нещо не разбираме

Вчера в инстаграм-профила на компанията Deciem, на която принадлежи марката The Ordinary, и която ние редовно употребяваме, поръчвайки си я основно от asos, се появи видео, в което основателят Брендън Труакс съобщава за закриването на компанията и други, не по-малко странни неща...

Face преди 5 години

Известната канадска компания за бяла козметика Deciem вероятно ще приключи дейността си до два месеца. Със сигурност и вие като нас я свързвате с марката The Ordinary, основно, както и с по-малко популярните NIOD и Fountain. Основателят на компанията Брендън Труакс публикува емоционално видео на страницата на компанията в инстаграм, в което от нищото буквално съобщава, че марката временно ще бъде закрита.

Във видеото се казва още: "Това е последният пост на компанията ни, която прекратява всичките си дейности до по-нататъшно разпореждане, което ще дойде например след 2 месеца... Почти всички в Deciem бяха обвинени в углавни престъпления, включително престъпления от финансов характер и много други. Не можете да си представите на какво бях подложен в продължение на повече от 13 години... Присмиваха ми се, като на порноактьор или дилър на наркотици цели 13 години, и всичко това приключва сега."

В описанието към поста Труакс плаши с търсенето на съдебна отговорност: "Без филтри. Зрее революция. Всеки от вас, който ми се присмива, ще бъде привлечен под наказателна отговорност". Следва списък с имена и фирми, като Inditex (Zara, Massimo Dutti), LVMH, H&M, както и Estée Lauder, която инвестира в Deciem през 2017 година. Съобщението завършва с "Настъпва мир. Това е ясно." и линкове към акаунтите на Estée Lauder Companies, Ричард Брансън (шеф на холдинга Virgin Group), Доналд Тръмп и други.

На зрителите, за разлика от на Труакс, далеч не ни е ясно какво точно се случва. Още през февруари основателят на бранда бе обвинен в сексуални посегателства, дискриминация и неподходящо отношение към подчинените. През април Труакс уволни всички служители в американското подразделение на компанията, а през май публикува писмо (което към този момент е изтрито) на официалния сайт на Deciem, в което допуска незаконни финансови операции от страна на акционер в компанията. Писмото завършваше с думите "Никога, никога няма да напусна Deciem".

Към този момент от Deceim потвърждават, че всички поръчки на клиенти ще бъдат изпълнени без забавяне. Estée Lauder ще излязат с изявление тази седмица.

На какво точно се дължи странното поведение на основателят на иначе една от най-успешните козметични компании в света в последните години, можем само да гадаем, но че има нещо гнило в "Дания", е очевидно. Остава да видим нататък.

More Face