Следва

Майстори на фотографията: Арнолд Нюман с първа изложба в България

Банкси и самоунищожилата се картина

„Момичето с балона”

People of art преди 5 години

Банкси, анонимният английски уличен артист, известен най-вече с публичните си каскади, се завърна, насочил мерника си към изкуствения, пълен с изкуство, свят. Миналия петък бе изложена на търг една от неговите най-известни картини „Момичето с балона”, която беше продадена на колекционер за 1,4 милиона долара.

Само няколко минути след продажбата, половината от платното се плъзга и минава през шредер, закачен за дъното на рамката и излиза от долната страна под формата на ленти. Ръководителят на „Сотбис” в Лондон, където се разигра търга, споделя: „Банкси несъмнено е най-добрият уличен артист в Англия и тази вечер видяхме малко от неговата гениалност...”
Още не е ясно какво ще се случи с картината, но от „Сотбис” водят дискусии с колекционера, закупил първата, самоунищожила се картина, някога.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра