Следва

From scratch: Как откриха любимите ни супермодели?

Олимпийско движение, един наистина моден проект на Тея Трошанова

Стъпваме в тази статия с няколко изречения за Тея от преди близо 10 години. Думи, които не са изгубили своята давност, за жена с амбиции, отличен вкус и огргомна любов към изкуството!

All fashion преди 5 години



"За Тея Трошанова първо ни сподели Мира Лазарова, като я посочи за един от най-добрите български дизайнери. След това съвсем случайно „заловихме” и Жаклин Ваганщейн с блуза от колекция на дизайнерката. 

Тея всъщност е архитект по образование, но работи като такъв само няколко години след завършването си. През 91-ва създава първата си колекция от уникално конструирани модели. Сега има собствено студио на „Ангел Кънчев“ 26 и за нея правеното на мода е като правенето на всяко изкуство - трябват ти талант и вдъхновение, после всичко минава през личната призма."

На 17 октомври 2018-та, в 6 и половина вечерта, на ул. "Ангел Кънчев" 26, Тея Трошанова ще представи новата си есенна колекция с "олимпийска" щафета.

"Олимпийско движение" е проект на дизайнера, в който ще се включи Маргарита Милева - приятел, архитект и автор на изключително оригиналните бижута от ластици.

"С Маргарита отдавна имаме идея за обща колекция. Видяхме се набързо и идеята доби форма и цвят! После изплетените детайли трябваше да дойдат от Ню Йорк, където живее Маргарита. В щафетата през океана се включиха приятели (също архитекти) от Ванкувър, Ню Йорк и Париж. Лондон също има връзка с тази колекция, затова реших, че това е ОЛИМПИЙСКОТО движение на идеи, приятелство и дизайн!"

See you there! 

More All fashion