Следва

Trend Report: Навити крачоли, ходом марш!

Специален коктейл с новата колекция на D&G F/W 2009/10

На изискан коктейл вчера вечерта беше представена колекцията на D&G Dolce&Gabbana за сезон есен-зима...

All fashion преди 14 години

На изискан коктейл вчера вечерта беше представена колекцията на D&G Dolce&Gabbana за сезон есен-зима 2009/2010. В стилното ревю взеха участие много от най-известните манекени на България. На партито присъстваха някои от най-големите фенове на марката: Миро, Орлин Павлов, Гала и Кремена Халваджиян, Миролюба Бенатова, Таня Дикова, Ивана Скендерова, Деси Зидарова...

Акцентът на вечерта бе Радост Драганова от „Модерно”, която закри ревюто с бюстие в кралско червено, в комбинация с деним от ревю-колекцията на марката. A темите в колекцията разказваха истории.

Дамите:


Тема „Butterfly”

Настроението на тази тема е въздушно и ефирно, струящо от плясъка на пеперудените крила. Ефирността на дрехите ни подсказва и мястото, където те най-добре се носят – на вечерен коктейл около басейн или на морския бряг.

„Царството” на пеперудите се пренася върху модели с апликации от органза, леки, шифонени рокли и много аксесоари с формата на пеперуди, които позволяват персоналната интерпретация на колекцията. Леки якета от коприна, силно вталени костюми тип „смокинг”, шифонени рокли с елементи от сатен, обемни поли тип „камбана” и много плисе са само част от акцентите на колекцията.

Тема „Rigore”

За втората тема ключовите думи са военен стил и преплитането на дамските и мъжките елементи. Тези три противоположни свята предават едно и също послание, обобщено в строгостта на форми, обем и конструкции. Всичко се основава на разликата между мъжкото и женското, вдъхновение се черпи от личности като Джоан Крауфорд, Грейс Джоунс и Дейвид Бауи.



Антагонизмът на двата пола е представен от тежки мъжки материи в стегнати и прави форми и силуети. Детайли като токи от никел, подчертават военното вдъхновение. В съзвучие с настроението на темата е богатото предлагане на връхни облекла: trench палта, шуби от найлон памук и вълна, моно и двуредни сака, палта . Якетата са с "пашкул" ръкави.

Дамското в темата се изразява чрез пайети печат на база органза и сатен, който се свързва с метален ефект и в предложение от рокли от креп и стреч сатен. Меки материи са използвани за деликатни драперии.

Тема „Romantico”

Настроението на тази тема е смес от романтизъм и графични нюанси, игра с топли тонове, като камила и тютюн, подчертани от светло синьо докосване. Темата черпи вдъхновение от 50-те и 60-те. Графичният романтизъм предлага множество връхни облекла: обемни палта изработени от бон тон яки, пелерини от меки материи от мохер, стегнати в талията, пелерини, стил Джаки Кенеди - свободно падащи палта, шуби и зимни якета.

Но талията е винаги подчертана. Материи и цветове са в контраст: вълна и коприна, допълнени от кадифе. Панталони са до глезена или прасеца.



Тема „Revue”

През 1954 г. Мария Калас прави знаменителен запис на операта на Белини “Норма” в Синема Метропол. Легендарната сопраниска се превърна в муза на италианското дуо за колецията, вдъхновена от сценичните оперни облекла. Бюстиета в комбинация с мини поли тип абажур от брокат или шифон с принт, наподобяващ гоблен или деним до глезена с висока талия, инкрустирани с камъни. И защото всяка дива има нужда от наметка, D&G ни показаха такива от кожа, наподобяваща оцелот. Цветовете – охра, бургундско, военно синьо и черно. Моделите маршируваха с високи обувки с облечени платформи и с втъкани в косите малки кадифени пискюли.

Мъжете:




Тема „Manhattan”

Настроението на тази първа тема е вдъхновена от атмосферата на Манхатън, място, изпълнено с енергия, темперамент и много стил. Ярката светлина на Ню Йорк е представена с употребата на блестящи и скъпи материи като сатен и кадифе и по-тежко едро структурирани платове като grosgrain, използван за обточване краищата на костюмите, реверите на саката и закопчаването на ризите. Сатен, микрожакардови, технически промазан-гумиран памук с брилянтна текстура, лъскав памук, брезент, габардин. Хроматичният код засилва изключителния стил на тази тема в цветови предложенията на черно, синьо допълнен от каки и бели щрихи.

Тема “Iron Man”

Тази тема се откроява с цветово решение на основа на сивата гама - антрацит, меланж и перлени тонове допълнени с цветови акцент - син touch и т.н. Съгласувано с това цветово решение, темата се характеризира с многофункционалност на дрехите в урбанистичен силует. Подчертаваща индивидуалност на темата е представена в решенията от различни по структура и състав материи в безброй тоналности на сивата гама.



Тема „Streetball”

Тази тема се откроява с уличния вкус, вдъхновен от атмосферата и ритъма на хип-хоп културата в покрайнините на метрополисите. Изключително важно е качественото ново предложение при кожените облекла, обогатени с найлонова мембрана, за да създадат безспорно уникални облекла.

Тема „Revue”

Моделите от колекция „revue” са посветени на Оскар Уайлд - рококо военни якета с прокъсани дънки, ризи и панталони от рококо принт, рокерски якета от астраган, комбинации от моаре и жакард, които насочват към една аристократична опиум-мечта. Кадифе на флорални мотиви, брокат и тениски, принтирани с мотиви от картината на Жак Луи Давид “Леонид на Термопилите” формират естетическата природа на колекцията.

D&G е на пл. “Света Неделя” 5

More All fashion