Следва

Необичайно подпухналите устни на Бела: Истински или не?

#tobeCOCOgirl: Десислава

COCO Dry Bar и COCO Nail House са от онези местенца, чиято атмосфера усещаш още преди да прекрачиш прага; чието настроение те зарежда позитивно поне до следващия разкрасителен “сеанс” и чиято енергия е трудно да не те завладее...

Beauty News преди 5 години

Смело може да твърдим, че COCO е усещане, емоция и преживяване, повече отколкото просто салон за красота. Всички тези качества са отразени в COCO момичетата: онези отличителни, енергични, позитивни, успешни и не на последно място, красиви дами, всяка от които по различен начин заслужава прозвището си #COCOgirl. 

Как по-добре да разберем какво е да си истинско COCO момиче, ако не от една от първите клиентки на салона?



Героинята ни се казва Десислава, а атрактивният цвят на косите й далеч не е най-интересното и необикновено нещо около нея.

От зодията й (Овен), през личностните промени в живота й, пътят от върха на рекламния бранш до астрологията, знаците и символите по трасето, до страстта към моторите, Деси ни разказва на любимия си(ни) розов диван в COCO Dry Bar. Всичко започва с един бял лист и няколко неизречени на глас желания…

View Sofia: Разбираме, че промените в живота ти не липсват, и то коренните. Кога и как се промени Десислава? Каква беше преди?
Деси:
След дълго време, прекарано в катерене на кариерната стълбица в рекламния бранш, дойде момент, в който просто си дадох сметка, че животът е прекалено кратък, за да го прекарвам във вършене на само общоприетите неща, а вече ми липсваше и вътрешното удовлетворение.  Астрологията винаги е била мое хоби, страст, но впоследствие осъзнах, че е и моето призвание.

V.S.: Как се решава човек на такава огромна стъпка – да скъса с оковите на миналото и изведнъж сякаш коренно да промени начина си на живот?
Д.:
Решението със сигурност не дойде от днес за утре, но си спомням много ясно един определен момент от този период на осъзнаване – започнах да чета една от астрологичните книги на Жан Спилър, „Астрология на Новата Луна“, където, най-общо казано, научих за пожеланията при новолуние или, по-професионално казано, как да използваме енергията на транзита на новолунията, за да се програмираме към осъществяване на поне 10 от целите и желанията си. Със самото прочитане на книгата си казах, че обезателно трябва да направя списък с желания, които да сбъдна през предстоящия месец – съответно взех първия бял лист, който видях, но тъй като идеята на тези желания е да бъдат свързани с твоята съдба, някаква личностна промяна и развитие, се оказа, че няма какво да си пожелая. Всичките ми мисли бяха свързани с децата ми и най-близките хора, но не можех да се сетя за нещо, което бих искала само и единствено за себе си. Този бял лист поседя доста дълго време празен (не часове, а цели дни и седмици). Ужасих се от факта, че съм толкова фокусирана върху кариерното си развитие, работата и ежедневните проблеми, че всъщност нямам собствени мечти и желания. В отчаяните си опити да измисля нещо, което наистина искам да ми се случи, просто се замислих какво съм искала преди десет години, което не съм постигнала досега – първото нещо, което ми дойде на ум, бе да се науча да карам мотор, защото от много малка мечтаех да имам мотор, но никога не съм събирала достатъчно смелост да се изправя пред това свое желание. Още следващия месец се записах на курс, и сега не можете да си представите каква удовлетвореност изпитвам.


Тъй като започнахме да се оглеждаме за превозното средство на Деси, тя ни обясни, че днес не е с него, тъй като не може да си позволи да развали току-що направената прическа, а с мотора това е неизбежно, но от салона ни издават, че всъщност доста често ги посещава именно с него.




V.S.: Типично по женски няма как да не се поинтересуваме дали тази коренна вътрешна промяна не провокира и желание за външна такава – търсене на нова визия, нов имидж?
Д.:
Външната промяна определено не е била отправната ми точка, но мога да кажа, че след като вече осъзнах какво искам да променя в живота, започна и такъв процес – започнах да обръщам далеч по-голямо внимание на това как изглеждам, на начина, по който се храня, да търся някакъв вътрешен баланс и да се опитвам да съм по-женствена, тъй като мъжкият свят, в който работех и виреех, не предполагаше такава визия.

V.S.: Откъде започна? Какво беше първото нещо, което промени?
Д.:
Започнах да пускам косата си да расте, май това беше първото.



V.S.: А този огнен цвят кога се появи?
Д.:
Червеният цвят е сравнително нова промяна – от близо година. Като по-млада цели 5-6 години бях с този цвят на косата и винаги съм се чувствала много добре, изглеждайки по този начин. Овен съм все пак, огнен знак, но някак си бях прекъснала  връзката със своето вътрешно АЗ за дълго време, а сега отново я заздравих. С дългата коса и червения цвят мога спокойно да кажа, че се чувствам като себе си.

V.S.: Как попадна в COCO и как се става COCO Girl, издай тайната?
Д.:
Момиче на COCO съм от ден първи – всъщност втори. Бях поканена на откриването, но както се досещате тогава животът ми все още бе посветен на поредната корпорация, в която работех, и не успях да дойда. На следващия обаче посетих салона и тук си останах – за всички тези години не съм оставяла външния си вид в ръцете на друг, освен в тези на другите COCO момичета.

Самата енергия тук е друга и казвам самата истина, всеки може да го усети, в комбинация с нивото на професионализъм ме карат да се връщам отново и отново. Знаете ли, толкова добре и сигурна се чувствам, че дори понякога да изляза с различна визия от тази, която съм имала в главата си преди да дойда, се чувствам супер удовлетворена от факта, че момичетата са ми дали нещо, което даже не съм си представяла – надградили са моята първоначална представа и са я превърнали в реалност.





Първото нещо, което направих след Голямата промяна, беше балеаж, изцяло инициатива на момичетата – аз бях леко скептично настроена, защото не се боядисвах до миналата година. Те обаче успяха да ме убедят, показваха ми примери и накрая склоних – естествено резултатът беше зашеметяващ, така че наистина няма път, в който да съм се почувствала дори малко разочарована от престоя си тук.

V.S.: Кое е твоето любимо кътче в COCO?
Д.:
Розовите диванчета! Дори не знам дали има човек, на който да не са му любими, но аз прекарвам толкова време на тях, че съм развила особен сантимент. Основно върша работата си от лаптопа, което ми позволява да работя общо взето навсякъде – е, тук ми е от любимите места, виждате защо.

V.S.: От розовите кресла на розовата ти гривна, какви са тези камъни, забелязвам, че имаш няколко. Какво символизират?
Д.:
Камъните са друга моя страст. В това направление ме запали Линда Гудман и книгата й „Звездни знаци“, където авторката прави много интересен аналог между астрология , натуропатия, камъните, отговарящи за всяка зодия, базирайки се на Вертикалния принцип. Теорията й накратко е, че всяко едно нещо в природата може да бъде отнесено към някоя от 12-те зодии. Това на врата ми е аметист (както и тези на обеците), камъкът на астрологията, който по чиста случайност попадна у мен – напускайки последното си работно място, колегите ми направиха този подарък. Не знам как са го избрали, може би чисто интуитивно, но сам си дойде при мен като символ и впоследствие стана много скъпа за мен вещ.

Гривната е от розови лунни камъни, които са много редки, тъй като повечето лунни камъни са бели и сиви, силата им е в привличането на позитивна енергия и любов.

V.S.: Каква е историята на тази татуировка? Формата не е често срещана, какво значи? Сантиментална ли е и само една ли е?
Д.:
Две са (смее се). Втората е на гърба ми и не я показвам много често. Имам я от цели дванадесет години и е свързана по-скоро с живота ми преди тази голяма личностна промяна, тъй като беше нещото, което ме свързваше с истинската ми същност, разбира се, облечена в строгия костюм и студения професионален имидж. Никой не знаеше за нея до момента, в който реших да напусна и започнах да ходя по-спортно облечена в офиса като знак на бунт (смее се).

А тази котва я виждам две години. Животът ми е много бурен и съм преминала през много работни места, жилища, хобита и какво ли още не, не съм човек, който лесно може да се спре на едно място. В един момент започнах да усещам, че ми липсва стабилност, а котвите станаха символ на такава. Купих си толкова бижута и дрехи с котви в търсене на моята си котва, на точния символ, докато най-накрая съвсем случайно, няколко часа преди да отида в студиото за татуировки, точно тази попадна пред очите ми.

Реално стандартният символ за котва съдържа полумесец, кръст и кръг, които са и трите основни символа, посредством които се образуват всички глифове на планетите в астрологията. Кръгът символизира Духа, кръстът символизира Материята, а полумесецът – Душата. На база на тези три елемента се изобразяват и всички планети, което прави и самия символ толкова важен за мен.

V.S.: Ако сега ти дадем един бял лист, какво би било първото ти желание? И вече по-лесно ли е?
Д.:
Със сигурност. Най-голямото ми желание е астрологията да става все по-популярна, достъпна и разбираема и все повече хора да се обръщат към нея в търсенето на отговори и допълнителна информация, когато търсят решения.

 

More Beauty News