Следва

Pre-Fall в Ню Йорк: Versace отива в Голямата ябълка

Гардеробът на една французойка

A la française...

All fashion преди 5 години

Като сравним нациите, французите винаги са се хранили по-добре, пили са по-добре, живели са по-добре и, естественo, обличали са се най-добре. Всяка една истинска французойка притежава гардероб-мечта, обединяващ изискана линия, чиста форма, висококачесвтена тъкан и скъпарско поведение.

Колкото и да звучи трудно, превръщането на гардеробите ни във френски стилни кътчета е възможно. Разглеждаме няколкото основни правила, които всяка една парижанка или парижанка wanna be трябва да съблюдава, за да постигне шик-съвършенството на тези жени.
 

1. Signature Look вместо тенденции

Изисканата френска дама не вярва сляпо в новите трендове, не ги следва буквално, дори в известна степен ги избягва директно. Защото е вярно, че емблематичната лично изградена визия описва най-точно характера. Едновременно следим идеята за красота, която добавя доза самочувствие в ежедневното поведение. Гардеробът е една идея "промишлен", леко мейнстрийм, но леко ъпдейт с новости в същата стилистика.

2. Неутралност

Френският сексапил е скрит в неутралната колоритност на гардероба. Палитрата обединява бежови, бели, сиви, кафяви и черни тонове. Акцентът е в ярък цвят, например червена чанта или шарф с принт.

3. Райе

Стереотипна, но с пълното си право на такава, класическата блуза на райета е ключът към шикозна визия. Французойките залагат на изчистена линия, обогатена с още по-изчистена щампа. Блузката с райета, перфектна за ежедневно парадиране на френския маниер на живот, допълва всяко едно куул комбо.

4. Тренч

Най-добрият приятел на французойките е тренчът. Аранжиран в уикенд визия с дънки, върху вечерна рокля, с шал при  ниски температури или пък на раменете през пролетта, вариациите са безброй, а визиите - magnifique.

5. It’s All About the Fit



Легендите разказват, че при подбор на нова дреха, френската дама обръща внимание как дрехата съответства с тялото. Забравяме за тенденциите, налагащи преувеличени пропорции, обемност или пък контрастно - силно прилепнали по тялото дрехи. Правилната дреха акцентира предимствата на тялото и скрива всичко, което трябва да се маскира.

6 Sexy Bed-Head Look

Когато става дума за прическата, френското лейди никак няма да тръгне в посока торта, букли, баклави... Дори когато става дума за червен килим, косите са пуснати или леко прибрани, небрежни, с натурално излъчване, все едно току що сресани леко. В процеса на оформяне на прическата обръщаме внимание само на една ключова дума - ШИК.

7. Signature Pair of Shoes

Когато идва реч за обувките, лейдито от Париж се спира на няколко от тях. Винаги на първо място е качеството и изисканата линия, вместо множеството колекционерски събрани спрямо тренда обувки. Няколко чифта скъпи сезонни обувки са достатъчни дамата да покори света.

8. Гардероб инвестиция

Един на пръв поглед икономичен подход е инвестирането в гардероба. Решението не е пазаруване на безброй евтини модни продукти, отговарящи на тенденциите, а изграждане на стилен гардероб с надвременни произведения. Вместо четирите тренди блузки, избираме две лейди класически ризи.

9. Мъжки костюм

Далеч от вечерните рокли е визията, вдъхновена от мъжки тейлъринг. Истинската френска дама ще заложи във визията си на шик костюм с перфектна кройка. Фемина- моментите идват с бижутата, идеално подбрани за визията.

10. Червило в цвят РУЖ

За стилен преход от дневна във вечерна изява най-добрър приятел е яркото, червено червило. Парижанките са влюбени в това, а подходът е лесен и  без нужда от сак с допълнителен грим. Изисканото червило трансформира излъчването от дневно и небрежно в секси и съблазнително вечерно поведение.

P.S. Парфюм вместо джентълмен

Като за финал, едно от най-важните правила на френч лейдито е добре избраният парфюм. Дори и голи, той винаги трябва да е на мястото си. Парфюмът, ухаещ на цветя в комбо с пудра или подправки е истински джентълмен, но без мъжко присъствие.

Ние решихме! Почистваме натрупалото се множество модни продукти и  трансформираме модните си помещения в гардероб à la française. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.