Следва

Звездната танцьорка Аксиния в секси рокля и коса

Paris fashion week – ден първи

Откриват IMPASSE DE LA DEFENSE. Приказна колекция от много дълги и много къси рокли и цветни клинове. Шарени...

All fashion преди 14 години

Последната, любимата, френската седмица на модата (за този месец) започна!

Париж!

11:00 часа сутринта, 30 септември.

Откриват IMPASSE DE LA DEFENSE. Приказна колекция от много дълги и много къси рокли и цветни клинове. Шарени принтове, ала корици на списания, златисто и флорално, прекрасно!

2 следобед.

Високи Converse разхождат по подиума на Anne Valérie Hash. Малко сме изненадани, но повече – не сме. Тя винаги е била в час.



Тук обаче виждаме явен обрат, който тя самата обясни така „Дрехите ми станаха прекалено дамски, а аз исках те да бъдат ГОТИНИ!”.

Ан определено успя и този път, съгласи се, че баскетболните кецове от органза са в десетката.

Черно-бялата, неутрална колекция, с провлачени силуети е отдалечена на светлинни години от строгите буржоазни костюми, които ни показваше недалеч в миналото. Убийствено се оказа сакото, по-късо отзад, и дългите рокли от жaрсе.



След това… енигматичните колекция, една от най-добрите за сезона, тази на Limi Feu (www.limifeu.com). Колекция, по-респектираща от всичко, което е правила до сега. Влиянието не само на баща й, но и на японската мода като цяло се усети силно. Основен акцент – преплитане на мъжко и женско, на Ин и Ян, на черно и бяло.

Мъжки модели на всякакви възрасти представящи дамски модели.

Силно подчертани емблематични мъжки детайли, яки, ревери, джобове – понякога до поразителен ефект. Ръкавите на една от ризите наподобяват кимоно, но въпреки това завършват с маншети с копчета.

В добавка – асиметрия, индигово, издути, обемни рокли.

В 6 вечерта.

Втората колекция на Марко Занини за Rochas (www.rochas.com). Наслада до краен предел от меки, пастелни цветове, прозрачни и ефирни материи, къси рокли, цветни принтове и много цветя по талиите.



Жената Rochas се разхожда някъде в Индокитай, облечена в цветове на патладжани, чушки, лимони, минзухари и мента.

Колекцията потвърди напълно и два от основните задаващи се трендове за пролетта – чорапи в сандалите и ултра къси панталони.



Но всички това, за което ти разказваме, не може да се равни на това, което ни очакваше. Gareth Pugh (www.garethpugh.net) ни вцепени, буквално, с модели, окъпани в пепел. Станахме свидетели на едно дамско-мъжко или мъжко-дамско, ако ти харесва повече, меланхолично шоу. Те, моделите, бяха почти неразличими до момента, в който облякоха прозрачни топове от тюл, които ги оставиха на практика голи.

На фона на фрагменти от саундтрака на Requiem for a Dream, моделите се разхождаха в тренчкоти в ципове, копринен шифон, високи тесни кожени боти с копринени връзки, скини кожени джинси, тесни рокли и шапки с пера.

Изводът - през пролетта Сивото, ще бъде новото Черно!

Няма да пропуснем да ти споменем и кой съзряхме на първия ред, а именно Риана, прелестна в раирана рокля на Pugh, когото поздрави първа след края на шоуто, Майкъл Страйп, иконата на брит-стила Дафне Гинес и Адриан Грение (познаваме го от "Антураж") и още много други.
 

More All fashion