Следва

Златен тренд

Labels: PACT - Екологично чистото бельо

Change we can believe in” беше мотото на предизборната кампания на Барак Обама. Сега знаем откъде да...

All fashion преди 14 години

“Change we can believe in” беше мотото на предизборната кампания на Барак Обама. Сега знаем откъде да започнем: „Change starts with your underwear” е мотото на компанията за екологично бельо PACT.

PACT underwear е съвсем нова фирма – създадена през 2009 от Джейсън Киби и Джеф Денби с идеята да разшири представата ни за зелената вълна. „Сега повече от всякога потребителите искат да видят ценностите си отразени в продуктите, които купуват - от хибридните коли до fair-trade кафето,” казва Киби. „В PACT решихме, че можем да използваме тази идея и в ежедневието – в бельото ни.”

Продуктите на PACT се произвеждат по изцяло екологично чист начин. Фирмата има договори с fair-trade памучни плантации, фабрики с честно платени работници и по изцяло екологичен начин всички суровини за изработката на бельото се намират близо до мястото на производство. Опаковката, в която ще пристигне в пощата ви, е специално пригодена за компостиране и не замърсява околната среда. С други думи, ако сте решили да сте зелени, по-зелено от PACT няма.



Освен отговорно производство PACT предлага и още нещо. Всеки модел – прашки, боксерки, бикини – се предлага в три различни цвята и принта, като цветът отговаря на „каузата”, която подпомагате. 10% от всички приходи в PACT отиват при интернационални благотворителни организации. Бяло за подпомагане на образование и грамотност, червено за предпазване на световните гори и синьо за опазване на океаните.

Над дизайна и принтовете на бельото се е трудил Ив Бехар от fuseproject, заедно с множество интернационални дизайнери. Въпросът, който ни задават от PACT e „Бельото е необходимост. Защо тогава да не носим най-стилното, удобно и екологично бельо, като заедно с това подпомагаме организации, които искат да направят света по-добър?”

Има една уловка за жалост и тя е, че все още PACT се предлагат само в Америка. От вътрешни източници обаче знаем, че скоро ще приемат и интернационални поръчки, така че пригответе си дебитните карти и дебнете сайта им на: www.wearpact.com

More All fashion