Следва

С биографичния филм MCQUEEN стартира деветото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

"Еонът на постартиста"

“Ars naturae ministra.
Temporis natura filia”

Events преди 5 години

Без значение как бива наричан и коя е точната дата приемана за негово начало, текущия приблизително 2000-годишен период се определя като време на себереализацията и нарастващия интерес към всичко духовно. Епоха, през която пред човечеството ще се разкрият велики древни тайни и то ще разбере законите на Вселената. Ще си спомни истинската причина за своето съществуване.

Много са нещата, които активизират тези процеси, но ролята на основен катализатор предстои да поеме изкуството. Със способността си да прониква и в най-дълбоките нива на подсъзнанието, символният език на изкуството подпомага естествения стремеж на човек да търси еманациите на непознаваемото, да разширява своя поглед като се обръща все повече навътре, а не навън и така да забелязва знаците насочващи го към Истината. Артистът на Новата Епоха (Постартиста) е този, който ще придвижи духовното усъвършенстване на човека, помагайки във формирането на неговото ново съзнание и припомняйки за божествената му същност.


The Darkest Hour Before The Dawn

Воден от вярата си в духовната сила на изкуството и вдъхновен от различни езотерични направления, в настоящия си проект развивам идеята за месиянската фигура на Постартиста. Създавам образа на Свещеното постартистично дете и адаптирам към изгражданата от мен митология понятия и постулати от алхимията, магията, Розенкройцерството и Телема. Развитието на моя герой онагледявам, поставяйки го в сюжети от големите аркани на картите Таро. Превръщам го в своеобразен символ на Новата Епоха, характеризираща се с откриването на Истинската Воля на индивида и нейното реализиране, приемането на живота и смъртта като две отделни фази на съществуването, примиряването на противоположностите, разбирането, че любовта е движещата сила във Вселената и осъзнаването, че Бог не е външен фактор, а е във всеки един от нас.


Adepts of the Black Tear

Около Постартиста построявам (полу)въображаемия Орден на Черната Сълза - тайно общество, основаващо се върху древните познания и проповядващо мистичната мощ на изкуството.“

Явор Боянов

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?