Следва

Alive exhibition by Akiko Nakayama

С биографичния филм MCQUEEN стартира деветото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

Режисьорът Скот Хилър (Twin Towers) ще бъде специален гост на фестивала между 26 и 30 октомври...

Movies & TV преди 5 години

София Индепендънт Филм Фестивал за 9-и пореден път ще зарадва феновете на независимото кино в дните от 26 октомври до 3 ноември, когато София ще се превърне в център на световното кино. Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Cинема ще прожектират ленти от 4 континента, „because honest is the new sexy”!

Официалното откриване на фестивала а на 26 октомври в 19:00 часа в кино Люмиер с биографичния филм McQueen, който разказва за живота и кариерата на модния дизайнер Лий Александър Маккуийн – от прохождането му като шивач, през стартирането и управлението на едноименната му линия и чак до ненавременната му смърт. Режисьор на лентата е Ian Bonhôte, а ко-режисьор Peter Ettedgu.

Над 30 филма ще се борят за престижните награди в трите категории: игрален, документален и късометражен филм, а извънконкурсната програма ще ни срещне с най-добрите заглавия от световните кино афиши за последните 12 месеца, старателно подбрани от новия екип на фестивала.

Ще видим и носителят на оскар Twin Towers, а режисьорът му Скот Хилър ще бъде специален гост на фестивала между 26 и 30 октомври. Нещо повече - фестивалът, организиран от Хилър, ще бъде партньор на София Индипендънт Филм Фестивал.

Предстои още едно незабравимо издание на So Independent - девет денонощия сън в 24 кадъра.

BE THERE. STAY TUNED.
HONEST CINEMA… BECAUSE HONEST IS THE NEW SEXY!

БИЛЕТИ - ТУК!
БЪДЕТЕ С НАС И ВЪВ ФЕЙСБУК - ТУК!

More from View Sofia

More Movies & TV