Следва

Карате с Huawei, говорите с Porsche. Само изберете – черно или червено?!

15 години конкурсът Баня на годината предизвиква дизайнери и архитекти

Иновативни решения за семейни и обществени санитарни помещения ще бъдат фокус в юбилейното издание на конкурса..

All About Life преди 5 години

Националният конкурс Баня на годината обяви 15-тото си издание за 2018 г. по време на стилен коктейл, събрал медии, имена в архитектурата и дизайна – членове на журито на конкурса, сред които арх. Петър Диков, арх. Атанас Динев, арх. Таня Дикова, арх. Радина Гешева, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Иван Александров, Галина Милкова и Недко Николов, арх. Мирослав Гюнелиев, арх.Иван Гроздев, инж. Венелин Касабов, арх. Юри Танов и др. Събитието уважиха и победители от миналогодишните издания на конкурса Михаела Стайкова, Лъчезар и Златина Данаилови, Игнат Георгиев, Ивайло Николов, Павлин Бенков и Нкиолай Булев.


арх. Иван Александров, арх. Атанас Динве, арх. Петър Диков

„Тази година организираме 15-тото юбилейно издание на конкурса Баня на годината, който се разгърна през годините в национален мащаб. Той дава възможност на архитекти, интериорни дизайнери от цялата страна и студенти да представят своите умения и знания, вдъхновения. Бих искала да изразя огромната си признателност за това, че заедно с вас градим този конкурс“, сподели Маргарита Ронкова, Ръководител „Продажби – България“ по време на представянето.


Маргарита Ронкова

Тази година конкурсът прави сериозна заявка като поставя все по-сериозни изпитания пред участниците. В рамките на четири месеца от 11 октомври 2018 година до 28 януари 2019 година кандидатите имат възможност да разработят и представят своите проекти.

Участниците могат да работят индивидуално или екипно в четири категории, които тази година са нови и отговарят на изисквания, съобразени с най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства. Категориите тази година са: „Санитарни помещения в офис сграда – BIM проект“, „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, „Идеалната семейна баня - 3D проект“ и „Реализирана баня в жилищна сграда“.
Нови са и критериите, чрез които ще се оценяват подадените дизайнерски решения, като всяка година те се формират според изискванията, които са необходими за спецификите на категориите и са съгласувани с експертното жури. За оценяващите най-приоритетни са изискванията да се постигнат хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда, да са със съвременно звучене и в духа на световните тенденции в дизайна, използване на енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard, иновативни решения, организация на пространството и ергономичност, както и реализуемост и приложимост на проекта.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.