Следва

Химията е забавна! Колби, BAYER и ние!

Dibla Design Awards: В очакване на победителите!

За трета поредна година националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“ ще проведе най-значимото и елитно събитие за българския интериорен бранш – съревнованието Dibla Design Awards.

All About Life преди 5 години



Настъпи моментът, в който всички притихваме в трепетно очакване до 21 ноември 2018 г., когато по време на бляскавата Церемония на Dibla Design Awards в Sofia Event Center ще научим имената на наградените от националното съревнование за интериорен дизайн. Тази година всички ценители на стилния дизайн и естетика имат възможността лично да преживеят магията на най-доброто от българския интериорен дизайн в компанията на най-успешните творци в бранша в уютна и стилна обстановка, изискано допълнена с изпълненията на джаз група, известен дисководещ, първокласни напитки и аперативи. Церемонията е уникално преживяване за сетивата на гостите, предоставяща отлична възможност за създаването на полезни контакти и партньорства.

На 10 октомври приключи срокът за подаване на проекти за участие – над 150 интериорни решения от общо 75 проектанти, което е поредното доказателство за стремителното развитие на дизайна в България. Най-привлекателни са подкатегории "Апартамент" от "Жилищен интериор" и "Ресторант/Бар-ресторант" от "Обществен интериор", в които има най-много оспорващи си наградата проекти. Трудният избор отново ще направи журито на Dibla Design Awards – да излъчи най-добрите сред 102-та талантливи и новаторски проекта, одобрени да продължат в надпреварата.



И тази година отличията за категориите в разделите „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“ ще бъдат присъдени от международното жури на съревнованието, съставено от 16 български и чуждестранни специалисти, сред които дизайнери, архитекти, авторитетни преподаватели и представители на бизнеса. Разнородният състав на журито е важен, за да гарантира независимата оценка и безпристрастност на съревнованието, а международното участие дава отговор на въпроса къде е мястото на българския интериорен дизайн в световен мащаб. Както всяка година, гласуването е независимо за всеки проект по шест критерия – общо въздействие, цялостност, оптимизация на пространството, ергономичност, точност при визуалното представяне и оригиналност, като проектите се представят анонимно.



Най-очакваното и престижно отличие „Дизайнер на годината за 2018 г.“ ще се присъди за цялостно развитие и принос към българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.

Dibla Design Awards дава уникалната възможност на най-добрите осъществени проекти в страната и техните автори да бъдат забелязани и отличени, да придобият известност не само в професионалните среди, но и сред широка аудитория от потребители, инвеститори и медии. Официалната церемония всяка година събира над 650 гости – емблематични представители на дизайнерската и архитектурната гилдия, на средствата за обществено осведомяване и бизнеса у нас.



Най-значимото събитие за дизайнерския бранш в България Dibla Design Awards нямаше да бъде възможно без доверието и помощта на партньорите ни от Годишната партньорска програма и SEC – съорганизатор на събитието. Всички те помагат да поддържаме националното съревнование като ежегодно събитие, даващо стимул и мотивация на дизайнерите да не спират да се развиват и да се стремят да се докажат на най-престижната сцена в България.


Покани за Церемонията се разпространяват чрез тикет порталите bilet.bg, eventim и ticketportal.
 

More All About Life